Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Elektronikkgiganten fortsetter å krympe – men tapet minsker

Stefan Lebrot, administrerende direktør i Elon Group.
"Et fortsatt utfordrende marked".
Jimmy Andersson

Hvitevare- og hjemmeelektronikk-konsernet Elon har hatt et tøft 2023 bak seg. Det nye året har imidlertid ikke startet mye bedre salgsmessig, og når selskapet nå har sluppet sin kvartalsrapport, står det klart at omsetningen fortsetter å minske.

Imidlertid fikk driftsresultatet en dytt i riktig retning, selv om det fortsatt er et negativt resultat som rapporteres.

ANNONSE

Elons første kvartal 2024, januar-mars:

  • Nettoomsetningen gikk ned med -6,7 prosent til 1 096,1 millioner kroner (1 174,8)
  • Driftsresultatet (EBIT) utgjorde -40,6 millioner kroner (-49,0)
  • Resultatet etter skatt beløp seg til -32,9 millioner kroner (-38,0)

I løpet av første kvartal 2024 ser vi et fortsatt utfordrende marked. Til tross for utfordringene rapporterer Elon et forbedret driftsresultat for kvartalet. Konsernets bruttomargin har styrket seg i løpet av kvartalet, og våre kjedekonsepter har lyktes med å opprettholde en kontantmargin på nivå med forrige år, til tross for et utfordrende marked, skriver Stefan Lebrot, administrerende direktør i Elon Group, i rapporten.

I løpet av kvartalet ble det også kunngjort at Euronics, gjennom Euronics Holding AB, har besluttet å overføre alle aksjene i Euronics AB til Elon Group AB.

Prosessen med å inkludere Euronics-butikkene i Elon startet umiddelbart og forventes å være fullført i løpet av tredje kvartal 2024.

Vi har en god kontantlikviditet, en sunn lagerbeholdning, og vi fortsetter å jobbe grundig med å utvikle og skape synergieffekter for å effektivisere og holde nede vår kostnadsbase, kommenterer Lebrot.

Del artikkel: