Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Elkjøp fortsetter å vokse med milliardresultat

Konsernsjef Erik G. Sønsterud i Elkjøp Nordic.
therese.karlsrud.haugen

"En samfunnskritisk rolle i krisen".

ANNONSE

Elkjøp Nordic, som innebærer konsernets alle nordiske markeder, økte sine salgsinntekter med 9 prosent under regnskapsåret 2019/2020 frem til slutten av april i år. Driftsresultatet økte samtidig med 9,4 prosent til 1,3 milliarder kroner.

I et svært annerledes og krevende år er vi ekstra stolte over å kunne levere gode resultater, men samtidig veldig ydmyke over den tilliten nordiske forbrukere har vist oss og våre produkter, sier konsernsjef Erik G. Sønsterud i Elkjøp Nordic, i en pressemelding.

Selskapet opplever en sterk vekst innen netthandel, klikk & hent og økt behov for rådgivning og hjelp blant kundene.

Vi tror den digitale utviklingen og kundenes behov for hjelp vil fortsette å øke, men kombinasjonen med vår fysiske tilstedeværelse gjennom 414 butikker og 10.000 dyktige medarbeidere vil fortsatt være vårt sterkeste kort inn i fremtiden.

Nye handlemåter

Elektronikkgiganten lå godt an da Norge og Norden plutselig stengte ned i mars. Samfunnsnyttige produkter og nye handlemåter ble redningen.

Våre produkter og kompetanse ga oss raskt en samfunnskritisk rolle i krisen, ettersom mange satt på hjemmekontor, var isolert fra hverandre, drev undervisning hjemme og investerte i underholdning og oppussing. Sånn sett har vi vært blant de heldige, men vi har også måtte kaste oss rundt og brette opp ermene. Fra en dag til en annen var det mange som ikke våget å gå ut, men fortsatt trengte våre produkter og hjelp. Vårt hovedfokus har vært folks sikkerhet, og gjennom det utviklet vi en rekke nye handlemåter på rekordtid. Målet har vært like god tilgjengelighet for alle, uansett hvordan og når de ønsker å handle hos oss, sier Sønsterud.

I fjor lanserte Elkjøp kundeklubb på alle nordiske markeder, hvor antall medlemmer skal ha økt raskt og mye.

Ved å tilby verdi gjennom kundeklubben ser vi både muligheter og behov for å knytte oss tettere til kunden, ikke bare gjennom besøk og rådgivning på nett eller i butikk, men løpende. Med nye tjenester skal vi gjøre alt så enkelt og tilgjengelig som overhodet mulig, enten det dreier seg om å handle, frakte, installere, reparere, gjenvinne eller annet kunden måtte trenge eller ønske hjelp til, sier Elkjøpsjefen.

Del artikkel: