Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Elkjøp inngår nytt smarthjem-samarbeid: “En viktig strategisk partner“

Erik Stokkeland, medgründer og administrerende direktør i Futurehome og Per Kristian Nygard, produktsjef for Smarthjem i Elkjøp.
therese.karlsrud.haugen

Lanserer smarthub.

ANNONSE

Elektronikkgiganten Elkjøp har kommunisert at et av deres viktigste satsningsområder er smarthjemprodukter. Nå tar de satsningen et steg videre sammen med den norske teknologistartupen Futurehome. I et nytt samarbeid skal to tilby en smarthub til det nordiske markedet. Denne skal styre smarte produkter som lyspærer, brannvarslere og elektroniske dørlåser fra én og samme Futurhome-app.

LES OGSÅ: Julehandelen ga Elkjøp vekst på syv prosent

Smarte hjem er et av våre satsningsområder og vi tilbyr våre kunder et bredt sortiment av smarte produkter. Futurehome passer perfekt inn med sin nye smarthub som forener det meste i vårt sortiment i en brukervennlig løsning, som gjør det veldig enkelt selv for de minst teknisk interesserte. Dette er svært viktig for oss, da vi ikke ønsker at smarte hjem kun skal være forbeholdt noen få. Futurehome har samtidig en sterk markedsposisjon i Norge og de vil være en viktig strategisk partner for oss, sier Per Kristian Nygard, produktsjef for Smarthjem i Elkjøp, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Elkjøps nye konsernsjef - tror smarthjemprodukter vil vokse like raskt som smarttelefoner

"Tilgang til millioner av kunder"

Futurhome ble etablert i  2013 og er i dag den ledende smarthusaktøren i Norge, hvor majoritetseier i selskapet er telekomselskapet Telia. I følge selskapet skal den nye smarthuben fungere som selve hjernen i et smarthus. I Norge vil den koste 1699 kroner.

Vi skal gjøre smarthus enkelt og spiselig for folk flest. Med den nye smarthuben kan man på en enkel måte styre de beste smarte produktene fra blant annet ID-Lock, Google, IKEA, og Philips i hjemmet sitt. Vi har lenge hatt en ledende posisjon i det norske smarthusmarkedet. Sammen med Elkjøp er vi rigget og klare til å ta det nordiske markedet, sier Erik Stokkeland, medgründer og administrerende direktør i Futurehome.​

Den nye smarthuben vil i første omgang bli tilgjengelig i Elkjøps nettbutikk samt 123 av kjedenes nordiske varehus. På denne måten sikrer Futurhome seg tilgang til millioner av potensielle kunder.

Samarbeidet med Elkjøp er veldig viktig for oss, da de fleste forbrukere drar til deres butikker for å finne inspirasjon og løsninger for det smarte hjemmet. Med Elkjøps sterke nordiske tilstedeværelse sikrer vi oss både distribusjon og tilgang til millioner av potensielle kunder. Det er helt avgjørende for å kunne lykkes, sier Stokkeland.

Del artikkel: