Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Elkjøp Nordic får ny konsernsjef – skal bedre lønnsomheten

Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Et stort privilegium, sier Tønnesen.

ANNONSE

Etter å ha jobbet i Elkjøp Nordic siden 2006 tar Fredrik Tønnesen over som konsernsjef i Elkjøp Nordic for Erik Sønsterud, med umiddelbar virkning.

Årsaken til endringen av toppleder i konsernet skal være at virksomheten står overfor nye muligheter, og utfordringer, i et marked som er i rask endring. Alex Baldock, konsernsjef i Currys som eier Elkjøp, forteller i en pressemelding at man har blitt enige om at dette var det rette tidspunktet for å få på plass en ny leder som skal ta elektronikkjeden videre.

Det er et stort privilegium å ta over for Erik og lede Elkjøp gjennom denne spennende og utfordrende tiden. Jeg er utrolig imponert over våre kollegers innsats gjennom de siste utfordrende årene. Nå gleder jeg meg til å komme på offensiven, vokse og gjøre virksomheten mer lønnsom.

Jeg ser frem til å jobbe med Alex og med kollegene mine her i Norden og i konsernet. Sammen skal vi vise konkurrentene hva vi kan få til, sier Fredrik Tønnesen, Elkjøps nye konsernsjef, i en pressemelding torsdag morgen.

Tønnesen har som viseadministrerende direktør levert store kostnadsforbedringer og styrket kundeopplevelsen, ifølge konsernet. Nå skal ha sørge for å løfte den nordiske virksomheten til det konsernet kaller tidligere sunne nivå for lønnsomhet og kontantstrøm.

Sønsterud ønsker Tønnesen lykke til.

Jeg har hatt det veldig fint i Elkjøp, men nå har tiden kommet for å gi stafettpinnen videre til Fredrik. Jeg er stolt av å ha bidratt til å bygge grunnlaget til Elkjøps langvarige suksess, og jeg ønsker Fredrik og alle de fantastiske kollegene mine lykke til, sier Sønsterud.

"Nådeløs konkurranse i Norden"

Siden begynnelsen av 2023 skal Elkjøp Nordic ha redusert antall ansatte på hovedkontoret samt i staben med 10 til 15 prosent. Utgifter knyttet til markedsføring er redusert og kostnader knytter til eksterne entreprenører og konsulenter er kuttet.

Samtidig har man oppnådd styrkede marginer gjennom et forbedringsarbeid med leverandører og økte inntekter knyttet til levering. Virksomhetene i Storbritannia og Irland skal ha veid opp for et svakere resultat i Norden.

Konkurransen i Norden kan være nådeløs, men vi er ikke fremmed for tøffe markeder og aggressive konkurrenter som ønsker å ta fra oss vår posisjon som førstevalget for alt som har med teknologi å gjøre. Nå må vi strekke oss enda lenger for å yte slik vi ønsker, sier Baldock, konsernsjef i Currys.

I februar i år kom nyheten om at konkurrenten Power kjøpte opp 29 av Mediamarkts varehus i Sverige. Dette nesten nøyaktig et år etter at Komplett og Netonnet slo seg sammen.

Baldock roser både Sønsterud for å ha ledet virksomheten i en krevende tid og Fredrik som skal ha bevist at han har egenskapene som trengs for å ta Elkjøp videre.

Når Fredrik begynner på dette nye kapittelet for Elkjøp, gjør han det vel vitende om at han har hele konsernet i ryggen. Jeg vil også takke våre fantastiske kolleger i alle land som fortsetter å jobbe så hardt for å hjelpe millioner av kunder med å få den fantastiske teknologien de trenger. Vi vet alle at det er tøft der ute for mange husholdninger, men kollegene våre fortsetter å hjelpe kundene med å velge, ha råd til og nyte fantastisk teknologi fullt ut, sier Baldock.

Del artikkel: