Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Elkjøp omsatte for nesten 13 milliarder

Fredrik Tønnesen, Norge-sjef i Elkjøp.
therese.karlsrud.haugen

"Godt forberedt til høstens møte med Amazon"

ANNONSE

Elkjøp Norge rapporterer tallene for regnskapsåret 2019/2020 og kan skilte med en omsetning på 12,9 milliarder kroner. Det er en vekst på 6,3 prosent fra fjoråret. Samtidig skal resultatet (EBIT)  ha økt til 359 millioner kroner, som er opp fra 305 millioner kroner.

Dette ble bedre enn fryktet, sier Elkjøp-sjef, Fredrik Tønnesen, i en pressemelding.

Tønnesen trekker frem sine 4100 medarbeidere som en viktig årsak til det sterke resultatet samtidig som mange nordmenn hastet til Elkjøp når arbeidslivet endret seg over natten.

Vi lever i en spesiell tid og utfordringene vi har som samfunn er ikke over. Likevel opplever vi at våre kunder har begynt å venne seg til «den nye normalen». Vi leverer derfor et godt resultat, selv om jeg vil understreke at vårt hovedfokus i denne perioden ikke har vært salg, men sikkerhet og smittevern, sier Tønnesen.

Resultater som dette viser at vi er viktige i nordmenns hverdag. En viktig jobb for oss nå blir å trygge arbeidsplasser, og med dette resultatet i ryggen er vi godt forberedt til høstens møte med Amazon og andre konkurrenter, sier Elkjøp-sjefen.

Populære produkter hos Elkjøp gjennom året skal ha vært tradisjonelle varegrupper som hvitevarer, smartprodukter, hjemmeunderholdning og tjenester som PC-support, montering av produkter og utstyr til hjemmekontoret.

Elkjøp er til stede i folks hverdag, og vi er glade for at vi har kunnet hjelpe befolkningen med produkter de har hatt behov for, i en annerledes hverdag med hjemmeskole, hjemmekontor og tidvis karantene, sier Tønnesen.

Del artikkel: