Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Elkjøp-sjefen går videre - overlater roret til kollega

Fredrik Tønnesen og Trygve Hillesland.
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Rollebytter hos elektronikkgiganten.

ANNONSE

Dagens administrerende direktør for Elkjøp Norge, Fredrik Tønnesen, går etter fem år videre til en nordisk konsernrolle som Chief Operating Officer (COO) i Elkjøp Nordic. Dermed overlater han stafettpinnen til Trygve Hillesland, tidligere sjef for Elkjøp-konsernets finske kjede.

Tønnesen har gjort kometkarriere i elektronikkgiganten de siste årene, som varehussjef, salgsdirektør og nå sist som kjedesjef for Elkjøp Norge. Etter eget ønske fortsetter han karrieren som COO for hele konsernet og går inn i den nordiske konsernledelsen.

Jeg er veldig glad for denne spennende muligheten, selv om det er trist å forlate Elkjøp Norge. På fem år har vi gått fra 10 til 15 milliarder i omsetning og oppnådd mange utrolige ting sammen. I min nye rolle vil jeg bygge videre på den flotte jobben som er gjort, hvor vi det siste året har lansert en helt ny teknisk plattform for både ansatte og kunder. Nå fortsetter reisen, hvor vi skal sikre en bedre hverdag for våre kolleger og verdens beste handleopplevelse for kundene, sier Tønnesen, i en pressemelding.

Per Wernersson, nåværende COO, har etter flere lederroller, og mange år med pendling mellom Stockholm og Oslo, valgt å forlate Elkjøp.

Skal bruke 60 millioner på opplæring

Elkjøp Norges nye sjef, Trygve Hillesland, har også lang fartstid i selskapet, blant annet som nordisk sjef for kundesenteret, nordisk eiendomssjef og kjedesjef for konsernets finske kjede, Gigantti.

Jeg er både spent og takknemlig over å få lede en av Norges største handelsbedrifter med 152 butikker og mer enn 4000 ansatte. Sammen med et fantastisk team gleder jeg meg til å fortsette suksessen. Vi skal opprettholde satsingen på våre ansatte, hvor vi bruker mer enn 60 millioner kroner i året på opplæring. Gjennom fornøyde ansatte skal vi skape glade kunder. Vi har alltid som mål å vokse mer enn markedet, og jeg mener å øke takten på utviklingen av tjenester og abonnementer vil være en viktig faktor for dette fremover. I tillegg må vi intensivere arbeidet vårt med bærekraft, og gjøre det enklere å forlenge levetiden på produktene, samt å vise alle hvordan de kan handle grønnere, sier Trygve Hillesland, påtroppende kjedesjef for Elkjøp Norge.

Konsernsjef, Erik G. Sønsterud, er fornøyd med hvordan lederkabalen har gått opp ved selskapets kontorer i Nydalen i Oslo.

Dette blir veldig verdifullt i den videre utviklingen av Elkjøp og vårt arbeid med å hjelpe kunden hele veien, sier Sønsterud.

Både Hillesland og Tønnesen starter i sine nye roller fra og med 15. september i år.

Del artikkel: