Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Elkjøp undersøkes for brudd på konkurransereglene

Madeleine Schøyen Bergly, kommunikasjonssjef i Elkjøp Norge. 
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Gjør sitt beste for å bistå i undersøkelsen.

ANNONSE

EFTA Surveillance Authority (ESA) har besluttet å undersøke om Elkjøp Nordic og Elkjøp Norge har opptrådd i strid med konkurransereglene i det norske markedet.

Dette skriver elektronikkjeden selv i en pressemelding, hvor kommunikasjonssjefen kommenterer.

Hos oss er vi naturligvis opptatt av å følge lover og regler, og vi gjør vårt beste for å bistå ESA i sine undersøkelser, sier Madeleine Schøyen Bergly, kommunikasjonssjef i Elkjøp Norge.

Bakgrunnen for beslutningen om å innlede en undersøkelse er en uanmeldt inspeksjon utført av ESA i Elkjøps lokaler i juni, 2021. ESA vil etterforske hvorvidt Elkjøp har inngått ordninger som sikrer dem eksklusiv tilgang til enkelte elektroniske varer.

Undersøkelsen vil også se på ordninger der spesifikke konkurrenter kan ha blitt nektet tilgang til visse elektroniske varer. Slik praksis kan potensielt være konkurransehemmende, skriver ESA på sine nettsider.

Schøyen Bergly påpeker at åpning av en undersøkelse ikke betyr at ESA har konkludert med at Elkjøp har handlet i strid med konkurransereglene.

Kan ende med bøter

Det er ingen lovbestemt frist for å fullføre undersøkelsene i saker om mulig konkurranse- begrensende adferd. Varigheten av etterforskningen vil være avhengig av en rekke forhold, blant annet sakens kompleksitet og samarbeidet mellom selskapene under etterforskning og ESA, opplyser overvåkningsorganet.

Dersom man skulle komme frem til at konkurransereglene er overtrådt, vil Elkjøp motta et varsel om vedtak som beskriver organets foreløpige syn og deretter til elektronikkjeden har mulighet til å besvare varselet.

Skulle ESA etter dette opprettholde sin konklusjon, har man myndighet til å gi bøter på opptil 10 prosent av den globale omsetningen til foretaket som bryter konkurransereglene.

 

Del artikkel: