Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Én milliard til nytt sentrallager – her er IKEAs Norges-satsing

Carl Aaby, administrerende direktør i IKEA Norge.
Foto: IKEA Norge
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Nordmenn skal få varene levert på døra allerede neste dag.

ANNONSE

Møbelgiganten investerer over én milliard kroner i nytt, energieffektivt lager på Vestby. Det nye lageret skal sørge for raskere hjemlevering, økt netthandel samt økt kapasitet.

Stadig flere handler på nett eller bestiller hjemlevering direkte fra varehusene våre, og de forventer rask levering. Tidligere har varene blitt sendt fra Sverige. Med eget sentrallager i Norge vil 7 av 10 kunder få møbler og andre varer levert på døra allerede neste dag, sier Carl Aaby, administrerende direktør i IKEA Norge, i en pressemelding.

Lageret på 43.000 kvadratmeter skal ha kapasitet til å sende ut over to millioner ordre årlig, og stå ferdig i løpet av 2024 om alt går etter planen.

LES OGSÅ: IKEA i krisetiden – økte nettsalget med over 50 prosent

Som en del av møbelkjedens bærekraftstrategi skal all hjemlevering være utslippsfri innen 2025. Taket på det nye lageret skal dekkes av solceller, og bygget skal være energieffektivt.

I tillegg vil IKEA-lageret i Vestby Næringspark Øst gi opp mot 200 nye arbeidsplasser i kommunen.

Sentrallageret er en viktig del av IKEA Norges satsning fremover og vi ser frem til å være en bidragsyter og en viktig arbeidsgiver i Vestby i årene som kommer. I IKEA jobber vi alltid mot samme mål – å skape en bedre og enklere hverdag for de mange menneskene, avslutter Aaby.

Del artikkel: