Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

En storm av falske SMS-er fra Elkjøp: “Ikke bit på!“

therese.karlsrud.haugen

Titalls henvendelser.

ANNONSE

"SE OPP FOR SMS-SVINDEL! Vi har fått flere tilbakemeldinger om at det sendes ut SMS-er som ser ut til at de kommer fra oss. Dette er et forsøk på svindel og vi fraråder alle å klikke seg videre inn på linken", skriver Elkjøp på sin Faecbook-side.

Elektronikkjeden opplever nå en storm av falske SMS-er i omløp og kommer med klar oppfordring: "Ikke bit på!"

Vi har fått flere henvendelser om dette siste forsøket, og det viktigste vi gjør nå er å informere i de kanalene vi kan for å sikre at kundene våre ikke lar seg bli svindlet. Det kommer stadig nye og mer kreative løsninger, som gjør at det ikke alltid er like enkelt å se forskjell på hva som er reelt og hva som er svindel, sier Madeleine Schøyen Bergly, kommunikasjonssjef i Elkjøp Norge, i en pressemelding.

I følge Elkjøp kan SMS-ene som blir sendt ut inneholde et utenlandsk nummer, skrivefeil og linker til andre nettsider enn elkjop.no. På en av meldingene står det: "Elkjop har valgt telefonen din (nummer). Velg ditt produkt: link til nettside."

"Lite vi kan gjøre"

Det er ikke første gang Elkjøps kunder utsettes for denne typen svindel. På nettsiden skriver Elkjøp at de daglig mottar så mye som et titalls henvendelser til sitt kundesenter om merkelige e-poster, meldinger og poster på sosiale medier.

Dersom man blir sendt til en annen nettside, blir bedt om å oppgi kredittkortnummer for å vinne en premie, kan kundene våre med trygghet vite at dette ikke kommer fra oss. Vi råder alle til å være oppmerksomme, slette sms-er og e-poster som ser mistenkelige ut. Skulle man være så uheldig at man har registrert kontaktopplysninger på en side man senere ser ikke er oss, råder vi til å kontakte banken og sperre sin konto med en gang, forteller Schøyen Bergly.

Til Ehandel forteller Elkjøp at det er uklart hvor mange kunder som kan være berørte og at det er lite selskapet får gjort med svindelforsøket.

Vi har ikke spesifikke tall på omfanget, men vi har fått henvendelser om det siste forsøket. Heldigvis er folk flinke til å tipse hverandre, det er vi veldig glade for. Det er dessverre lite vi kan gjøre for å stoppe dette, det viktigste vi kan gjøre er å informere i de kanalene vi har og på den måten forhindre at noen går på disse svindlene, sier Schøyen Bergly.

Del artikkel: