ANNONSE

Enkelte kunder gjør 100 returer i året - ny kasse skal løse problemet

Ville Kangasmuukko Nordström, daglig leder i Bubbleroom.
therese.karlsrud.haugen

"Vi mister ikke noe av salget"

ANNONSE

Høye returandeler er en av de største utfordringene for moteselskaper på nett, hvilket har resultert i at stadig flere forsøker å få bukt med problemet. En av disse er nettbutikken Bubbleroom, som under fjoråret begynte å blokkere kunder med "ekstremt avvikende oppførsel angående returer". I tillegg er det mange kunder i gråsonen.

Derfor gikk selskapet i gang med et pilotprosjekt i 2020, der en dynamisk kasse tilbyr ulike betalingsalternativer ut i fra den individuelle kundens atferd. Med tiltakene greide moteselskapet å redusere antall returer med fire prosent i fjor, tilsvarende 2-3 millioner svenske kroner.

I en bransje som e-handel der fortjenestemarginen for mange er lav, kan en reduksjon i antall returer på 4 prosent være forskjellen på fortjeneste og tap, sier Ville Kangasmuukko Nordström, administrerende direktør i Bubbleroom, i en pressemelding.

Piloten er et samarbeid med betalingsselskapet Avarda, som har utviklet plattformen Avarda Return Optimizer.

Som mange andre e-handlere har vi noen kunder som gjør over 100 returer på ett år. I tillegg til at kostnadene er enorme for oss, betyr det også en uholdbar negativ miljøpåvirkning. Vi er imponert over den raske effekten piloten har vist, sier Nordström.

Målet med den nye kassen har vært å få kundene til å gjøre mer gjennomtenkte kjøp og sikre at man unngår å blokkere feil kunder. Det innebærer for eksempel at en kunde som systemet anser for å ha en avvikende atferd, ikke får faktura som et mulig betalingsalternativ i kassen.

Det vi vet er at de som returnerer mye og misbruker våre returvilkår nesten utelukkende bruker fakturaer. Min hypotese er at man fra begynnelsen ikke hadde tenkt å beholde klærne og derfor velger faktura, fordi man ikke vil være ute med penger. Da kan vi i stedet tilby andre betalingsmåter, der du som kunde må legge ut penger, forklarer Ville Kangasmuukko Nordström for vår søsternettside Ehandel.se, og legger til:

Dette betyr at vi ikke mister noe av salget, fordi de sannsynligvis ikke ville ha gjort et kjøp uansett. Samtidig sparer vi på driftskostnader, og det blir mer bærekraftig både fra et økonomisk og miljømessig perspektiv. Det synes jeg er interessant, da vi ikke trenger å velge mellom å blokkere eller la kunden gjøre et kjøp.

Del artikkel: