Enorme summer til Halloween-nettsalget – dette er salgsvinnerne

Klovnekostymer opp 150 prosent.

Denne helgen vil nordmenn, tradisjonen tro, kle seg ut i morsomme og skumle kostymer til Halloween. Klarna har gjort en undersøkelse som viser at hele 25 prosent av den voksne befolkningen i Norge vil kle seg ut til årets Halloween-feiring - og salget av kostymer har økt drastisk de siste ukene.

Det kan virke som både små og store kler seg ut til Halloween, og selv om det kommer store trender hvert år som preges av trender fra både filmer og TV-serier, er det nok fremdeles mange som velger mer tradisjonelle kostymer- enten de skal være morsomme eller skumle, sier Thomas Elvestad, markedsdirektør i Klarna Norge, i en pressemelding.

Annonse

Salget av klovnekostymer har de siste ukene økt med 151 prosent. Skjelett- og Frankenstein-utkledning har økt med henholdsvis 102 prosent og 101 prosent. Klassikerne stuepike-, engel- og spøkelseskostymer har solgt godt gjennom hele september og oktober, melder Klarna.

LES OGSÅ: Trosser fraktkaoset - flyr hjem Squid Game-drakter

I følge en undersøkelse gjort av YouGov for Danske Bank, vil nordmenn i år bruke enorme 750 millioner kroner på Halloween-feiringen. I snitt vil man bruke 270 kroner på et kostyme, viser undersøkelsen.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!