Eric Sandtrø avslører: Derfor slår nettbutikkene seg sammen

Rigger seg til i det han beskriver som en krevende tid.

I dag kom nyheten om at Fjellsport og Skitt Fiske slår seg sammen. Gründer og administrerende direktør i Fjellsport, Eric Sandtrø, forteller at tiden var inne for å slå sammen de to Sandefjord-baserte selskapene som allerede kjenner hverandre godt.

Nå skal virksomhetene, som planlegger å forbli separate merkevarer, forene krefter og styrke sine posisjoner i et marked Sandtrø beskriver som tøft og utfordrende.

Annonse

– Hvorfor nå?

Vi ønsker å gjøre dette nå. Rett og slett fordi vi har hatt samme eiere en periode, blitt godt kjent med hverandre og tror det er riktig. Begge selskaper er "eksperter" på hver sine områder og vi har tro på at vi kan bli sterkere ved å slå sammen ressursene på enkelte områder, forteller Eric Sandtrø til Netthandel.

Da nyheten offentliggjordes tidligere onsdag formiddag opplyste selskapene at ved å samle kompetansen og ressursene som finnes i Fjellsport og Skitt Fiske under samme tak, vil ambisjonen være å videreutvikle innen flere områder. Vi spurte Sandtrø hvilke områder de vil fokusere på i tiden som kommer.

Kravene til nettbutikker blir stadig tøffere og det vil bare fortsette. Ved å slå oss sammen ønsker vi å bli enda litt flinkere på områder hvor det er fordel å være større. Dette er blant annet innenfor logistikk, IT-systemer, økonomi, innkjøpsmakt og ikke minst alle muligheter som finnes innenfor kunstig intelligens, performance markedsføring, med mer.

– Vil fusjonen ha noen innvirkning på personalet hos Fjellsport og/eller Skitt Fiske?

Vi gjør ikke dette for å bli færre folk, men samtidig er det et tøft marked og utfordrende å se langt inn i fremtiden. Vi har i lengre tid vært forberedt på lavere etterspørsel etter Covid-19 og har ikke erstattet posisjoner som har blitt ledige. Det er krevende om dagen, men vi har heldigvis både justert oss godt inn, har ingen store investeringsbehov på kort sikt og ikke minst en svært solid eier i Egmont, avslutter Sandtrø.

LES OGSÅ: Fjellsport og Skitt Fiske fusjonerer

LES OGSÅ: Outnordic-sjefen gir seg: Fjellsport-gründer stepper inn

Annonse

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!