Estisk SaaS-selskap inntrer Norge: “Har ståltro på teamet”

Klare for Norge.

Det estiske SaaS-selskapet Waybiller har siden etablering i 2019 gjort stor suksess og oppnådd nærmest monopol i Estland med sin digitale fraktbrevløsning.

Med de norske investorene Espen Getz Harstad og Nicklas Haslestad i ryggen skal man nå erobre det norske transport- og logistikkmarkedet.

Annonse

Waybiller tilbyr en brukervennlig, digital fraktbrevløsning som hjelper logistikkbedrifter med å redusere håndteringskostnader og øke effektiviteten. Etter å ha opplevd stor suksess i lignende markeder er vi nå klare for Norge. Vi er sikre på at norske selskaper innen logistikk og transport vil omfavne vår verdensledende løsning, sier Ivar Merilo, CEO i Waybiller, i en pressemelding.

Opptil fire ganger lavere kostnader

Selskapet skal allerede ha koblinger i Norge, da man i 2020 mottok støtte fra forretningsutviklingsprogrammet Green ICT. Samme år ble digitale fraktbrev innført som et obligatorisk krav for sjåfører på norske veier, en avgjørelse som ble ansett som et viktig steg mot en mer seriøs bransje.

I tillegg sparer e-fraktbrev bransjen både papir og tid, hvilket gjør at Merilo kan kalle Waybiller en grønn løsning.

Digitalisering av fraktbrev fører til lavere kostnader og større transparens, og Waybiller-brukere har opplevd opptil fire ganger lavere håndteringskostnader, raskere administrasjon og færre avvik ved mottak. I tillegg er Waybiller en grønn løsning som hjelper selskaper med å spare tonnevis av papir og effektivt redusere sitt karbonavtrykk, sier Merilo.

Harstad mener løsningen har et enormt potensial i Norge.

Waybiller representerer en perfekt sammensetning av estisk digitalisering og norsk kapital, og har et enormt potensial for å endre den norske logistikkbransjen. Ingen andre aktører på det norske markedet leverer en like bærekraftig, sømløs og effektiv løsning for fraktbrev. Vi har ståltro på teamet i Waybiller og gleder oss til å se hva selskapet vil oppnå i Norge, sier Espen Getz Harstad, CEO i Outline Ventures.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!