Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Et optimistisk Europris til tross for resultatfall: Sikter mot Norden med ÖoB

Foto: Netthandel
"Fornøyde med enda et solid kvartal".
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Rapportene kommer som perler på en snor denne torsdagen og blant dem er Europris' rapport for første kvartal i år.

Før tallene presenteres forteller konsernet om en salgsutvikling i første kvartal som de er fornøyde med – hvor besøkstallene i butikkene økte og et rekordhøyt påskesalg.

Europris' lavprisprofil skal ha truffet godt i et klima hvor forbrukerne fremdeles er preget av høye renter og negativ utvikling i reallønnen. Likevel faller resultatet i perioden, og dette skal skyldes økte driftskostnader – noe selskapet har "sluppet unna" tidligere år grunnet realisering av besparelser fra sitt nye lager i Moss samt sikring av strømkostnader på det man kaller svært attraktive nivåer.

ANNONSE

"Beste påskehandel noensinne"

Europris omsatte i første kvartal i år 2 026 millioner kroner, hvilket er en økning på 4,8 prosent opp fra 1 932 millioner kroner samme periode i fjor.

EBIT havner på 107 millioner kroner, ned fra 145 millioner første kvartal i fjor. Også EBIT-marginen taper seg til 5,3 prosent, ned 2,2 prosentpoeng. Nettoresultat viser 47 millioner kroner, ned fra 71 millioner kroner samme periode i fjor.

Vi er fornøyde med enda et solid salgs kvartal, inkludert vår beste påskehandel noensinne. Kampanjesalg fortsetter å drive vekst - spesielt produkter fra forsiden av markedsføringsbrosjyren, og folk fortsetter å sette pris på Europris' egne merkevarer, kommenterer administrerende direktør i Europris, Espen Eldal, i en melding.

Denne utviklingen fortsetter å gjenspeile forsiktige og prisbevisste forbrukere – og Europris demonstrerer igjen relevansen av sitt konsept med sterke kampanjer og lave priser på produkter folk trenger i hverdagen, fortsetter han.

Nordisk ekspansjon med ÖoB

Om utsiktene sier Eldal at man forventer fortsatt forsiktige forbrukere, spesielt i første halvdel av året.

Dessuten blir konsernets transport fra Asia fremdeles omdirigert rundt Kapp det gode håp grunnet situasjonen i Rødehavet. Dette skal imidlertid ikke ha påvirket leveransen i betydelig grad, og sommersortimentet er på plass.

Vi ser frem til den endelige avslutningen av transaksjonen med ÖoB og til å komme i gang med integreringen. Styret og ledelsen i Europris er trygge på at en vekstreise med en nordisk ekspansjon vil skape betydelig aksjonærverdi i årene som kommer, skriver selskapet i meldingen.

Del artikkel: