Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Godtebutikk legger ned etter 350-kronersgrensens fall

therese.karlsrud.haugen

Ny forretningsmodell holdt ikke.

ANNONSE

Forsøket på å satse på datovarer funket ikke for den svenske godtebutikken Maxgodis, som endret forretningsmodell etter vedtaket om at 350-kronersgrensen skulle fjernes.

På grunn av nye tollregler vil det ikke være mulig selge godis etter 1. januar fra Sverige til Norge. Da forsvinner 350-grensen som vi har i dag og det må betales moms og sukkeravgift på alt som importeres, sa Morten Hansson, daglig leder i en kommentar til Ehandel, i høst.

LES OGSÅ: Interiørkjeden Ting kjøpt opp av nye eiere

Selskapet gikk bort fra svensk godteri, for å satse på norsk sjokolade og snacks som var gått ut på dato.

Omstillingen skal ikke ha nådd frem, og morselskapet NTG melder i dag at virksomheten legger ned og at Morten Hansson går av. Det opplyser E24.

Vi har virkelig forsøkt å endre forretningsmodellen etter at 350-kronersgrensen forsvant, men det har vist seg å ikke være en bærekraftig modell, sier Hansson til E24 og fortsetter:

Det er dessverre ingenting som selskapet kan gjøre med politiske beslutninger som påvirker virksomheten på en dramatisk negativ måte.

Styret skal ha fått et bud på den norske virksomheten, Net Trading Norway og Maxsnus.no på 1,2 millioner kroner. Det takker de ja til.

Del artikkel: