Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Etter anklagelsene - ​Posten går ut av Bring Trucking

therese.karlsrud.haugen

"Vi velger å gå motsatt vei"

ANNONSE

Posten Norge går ut av bildriften i det slovakiske selskapet Bring Trucking, som tidligere har blitt beskyldt for sosial dumping. Det rapporterte Statens Vegvesen til Arbeidstilsynet i 2019, noe blant annet E24 omtalte.

EU-reglene for internasjonal transport endres nå gjennom mobilitetspakke 1 (veipakken). Som følge av dette forklarer Posten at selskapet enten må ekspandere, slik at Bring Trucking etablerer bildrift i flere europeiske land, eller gå ut av egen bildrift.

Norden er Posten Norges primærmarked og vi har ingen strategi som tilsier storstilt europeisk satsing. Skal Bring Trucking lykkes i det europeiske markedet i fremtiden, må virksomheten være til stede i flere land for å ha fleksibilitet til å møte kundenes behov. Vi velger å gå motsatt vei, sier konserndirektør Erik Roth i Posten Norge, i en pressemelding.

Han legger til at det internasjonale transportmarkedet har endret seg betydelig i perioden Posten har eid selskapet, i form av at markedet preges av større aktører og det forventes en videre konsolidering. Posten meddeler også at de har styrket innsatsen for å sikre god styring og oppfølging av underleverandører, blant annet med et nytt leverandørregister.

Bring Trucking har nå inngått avtaler om overføring av virksomheten til selskapene Kleijn Transport og Kim Johansen.

Del artikkel: