Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Etter avsløringene - avslutter avtale med Elkjøp

therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Verdt 30 millioner kroner.

ANNONSE

Fordelsprogrammet LO Favør sier opp avtalen med Elkjøp. Forsikringstilbudet skal være verdt rundt 30 millioner kroner. Bakgrunnen er kritikken om at Elkjøp-ansatte i fagorganiserte varehus ikke skal ha fått delta i kjedens månedlig bonusordning. Det skriver E24.

LO-forbundet Handel og Kontor og enkelte ansatte ved ulike varehus, mener at ledelsen i Elkjøp bruker bonusordningen som et verktøy for å motvirke fagorganisering i butikkjeden. Elkjøp har uttalt at de ikke kjenner seg igjen i dette.

Ordningen var slik at dersom medlemmenes elprodukter som telefoner, TV-er eller kjøleskap, ble skadet, fikk de muligheten til å få dette erstattet hos Elkjøp. Nå skal medlemmene i stedet få penger for å kunne kjøpe produktet der de ønsker. Avtalen er bare inntil videre.

De må vise at det er greit å organisere seg i Norge, og at de organiserte ikke vil bli motarbeidet. Det har vært mye prat, vi vil se handlinger. Når vi ser at det blir handlinger, da kan vi gå tilbake, sier styreleder i LO Favør, Terje Olsson, til avisen.

I følge E24 er det 11 Elkjøp-varehus som i dag er fagorganiserte med tariffavtaler.

Del artikkel: