Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Etter Black Week - skal levere 1,2 millioner pakker

Netthandelsekspert i PostNord Norge, Victoria Rummelhoff.
therese.karlsrud.haugen

Posten og PostNord håndterer pakker som aldri før.

ANNONSE

I går leverte PostNord over 200 000 pakker og i dag ventes det utlevering av over 250 000 kolli fra selskapets to terminaler i Oslo-området. Dette etter at Black Week gikk av stabelen i forrige uke.

Totalt for hele Black Week skal PostNord ha levert ut mer enn 1 millioner pakker den siste uken, hvilket er en økning på 32 prosent mot samme uke i fjor. Denne uken kommer også pakkene fra utlandet og man regner med at antallet vil ligge på rundt 1,2 millioner pakker.

Det er litt lavere enn de høyeste prognosene, og ennå er vi godt innenfor det vi er forberedt på å klare i denne helt spesielle perioden med Black Week og korona-smitte, sier netthandelsekspert Victoria Rummelhoff i PostNord Norge, i en pressemelding. 

PostNord har utvidet kapasiteten på sorteringsanlegget med 40 prosent, slik at anlegget kan ta unna 100 000 pakker mer per døgn. I tillegg er hentesteder utvidet med 30 prosent og cirka 500 flere terminalarbeidere, kundebehandlere og sjåfører har blitt ansatt for å dekke behovet.

 I Oslo-området leverer PostNord i dag 6000 pakker hjem til folk, sier Rummelhoff.

Nordisk rekord for Posten

Posten Norge skal på sin side ha levert hele to millioner pakker i forrige uke med 100 prosent økning enkelte dager.

Koronasituasjonen har ført til en vekst i netthandelspakket på 40 prosent i år. Den siste tiden har økningen eskalert. Noen dager har den vært på over hundre prosent, sier pressesjef Kenneth Tjønndal Pettersen i Posten, i en pressemelding.

Også i Sverige og Danmark leverer Posten gjennom merkevaren Bring stadig flere sendinger. For første gang håndterer konsernet over en halv million pakker daglig i Norden.

I uken vi er inne i vil strømmen av pakker som ble handlet på Black Friday og Cyber Monday komme inn i vårt system. Deretter starter juletrafikken for fullt. Det er ingen grunn til å tro at rekordtallene ikke vil fortsette, mener pressesjefen i Posten.

Del artikkel: