Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Byggeboom - omsetningen økte med 21 prosent

Byggmax Group bygger seg stadig større på salg av byggevarer
Mattias Ankarberg, konsernsjef i Byggmax Group.
therese.karlsrud.haugen

40 prosent flere nettbestillinger.

ANNONSE

Gjør-det-selv kjeden Byggmax har økt omsetningen med 21 prosent til 2,2 milliarder kroner i tredje kvartal (juli-september). Samtidig skal netthandelen ha økt med 40 prosent. Det viser konsernets kvartalsrapport.

Vi har hatt en voldsom økning i pågangen på varehusene i sommer, men også omsatt voldsomt mye på nett. Nettbestillingene har steget med 40 prosent i tredje kvartal. «Klikk og hent» er spesielt populært. Vi merker at Norge har tatt et digitalt kvantesprang under korona, og det virker som at endringen vil vedvare. Byggmax får nå igjen for å ha satset langsiktig på nettløsningen, sier Olle Sjölin, kommersielt ansvarlig i Byggmax Norge, i en pressemelding.

I dag har Byggmax 45 fysiske butikker i Norge i tillegg til nettbutikk. Når det gjelder driftsresultatet landet det på 335 millioner kroner, som er opp fra 220 millioner i fjor.

Vi holdt pusten et øyeblikk under nedstengingen av samfunnet, men etter hvert tikket omsetningsrekordene inn over hele landet. Da var det bare å  brette opp ermene, og forsøke hjelpe alle kundene som ville pusse opp. Vi ser allerede at de nye varehusene våre i Grimstad og Vestby går over all forventning. Nå har vi nettopp åpnet vårt 45. varehus på Notodden, sier Olle Sjölin.

I følge Byggmax har nøkkelen til å håndtere situasjonen vært å ha en liten og lettbent organisasjon med korte beslutningsveier. Byggmax har også fått oppmerksomhet fra Justis- og beredskapsminister Monica Mæland, for rask og effektiv omstilling.

Mæland fortalte under en pressekonferanse i mars at hun var imponert hvordan vi klarte å strekke oss for å gi gratis hjemlevering til alle over 70 år. For oss var dette ganske enkelt det riktige å gjøre i det som var en vanskelig situasjon, særlig for risikogruppene, sier Olle Sjölin.

Del artikkel: