Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Etter corona - her handles det mest på nett

Foto: Istock
therese.karlsrud.haugen

Netthandelen økte kraftig i april og mai.

ANNONSE

Innbyggerne i Troms og Finnmark har handlet mest på nett i Norge etter påske. Samtidig er det spesielt en kategori som har skutt fart etter at coronatiltakene ble innført. Det viser en ny Klarna-rapport om nordmenns handlemønster.

Etter påske har innbyggerne i vårt nordligste fylke handlet hele 18 prosent mer enn gjennomsnittsnordmannen. Noen uker tidligere, like etter at de strenge koronatiltakene ble innført handlet de imidlertid langt mindre enn gjennomsnittet. Da var Oslo helt på topp. Nå ser det ut som ting normaliserer seg. Innbyggerne i nord er vanligvis de som handler mest på nett per innbygger, sier markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Nordmenn vil handle mer på nett fremover

Den kommunen i Norge som har handlet mest på nett per innbygger i perioden 13. april til 31. mai er Hasvik i Troms og Finnmark. Der handlet innbyggerne i snitt 71 prosent mer enn gjennomsnittsnordmannen.

Blant de 20 største kommunene er det Oslo og Nordre Follo i Viken fylke som troner på shoppetoppen.

Salgsvolumet økte med 53 prosent

I rapporten Klarnas netthandelspuls har betalingstjenesten hentet inn statistikk fra samtlige av de mer enn 7000 norske nettbutikkene som benytter seg av deres løsninger.

Statistikken viser at salgsvolumet på nett økte markant i april og mai.

Sammenlignet med februar økte salgsvolumet en gjennomsnittsdag med hele 53 prosent i april og 37 prosent i mai. Dette er svært kraftige utslag over en så kort periode. Det viser med all tydelighet at mange har handlet hjemmefra fremfor å gå i butikken, sier Elvestad.

Den store kategorivinneren

Den store kategorivinneren gjennom hele coronaperioden fra 1. mars og frem til 31. mai er mat og drikke. Nordmenn handlet hele 85 prosent mer av dette enn det de gjorde før pandemien forandret hverdagen vår.

Det finnes en hel rekke enkeltkategorier som mange har handlet på nett for første gang. Mat og drikke er i spissen blant disse. Vi tror dette vil prege netthandelen fremover. Nye kundegrupper finner nye kategorier, og netthandelen vil trolig vokse raskere enn den ellers ville ha gjort, sier Klarnas markedsdirektør, Thomas Elvestad.

Del artikkel: