Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Etter coronaviruset - skyhøyt medisinsalg på nett

Hans Kristian Furuseth, daglig leder i Farmasiet.
therese.karlsrud.haugen

"Har gjort oss mer bekymret"

ANNONSE

Finværet man har hatt på  Sør-, Vest- og Østlandet i det siste har ført til en eksplosjon i allergimedisinsalget. Sjefen i Norges største nettapotek tror imidlertid ikke at sommervarmen alene er grunnen.

Covid-19 har nok gjort folk flest mer påpasselige med medisinene, sier Hans Kristian Furuseth, daglig leder i Farmasiet, i en pressemelding.

I forrige uke kom godværet frem i store deler av det sørlige Norge, og med varmt vær kommer også pollen. Som følge av dette opplevde Farmasiet at Zyrtec-salget økte med 70 prosent på én uke. Det skal også ha vært en enorm økning på andre allergimedisiner.

LES OGSÅ: Kraftig vekst for Farmasiet: "Salgsrekord fire måneder på rad"

Farmasiet, etterfølgeren til Komplett Apotek, har allerede opplevd en kraftig vekst etter at coronaviruset inntraff landet. Dette i takt med en økende etterspørsel av blant annet smittevernsutstyr. Nå ser det ut til at flere har funnet nettapoteket nyttig til å handle andre produkter også.

Gjennom hele koronakrisen har vi merket at nordmenn generelt er blitt mer påpasselige med medisinene sine. Jeg mener at dette, sammen med sommervarmen, har vært utløsende faktorer for det skyhøye salget av allergimedisiner den siste uken, sier Hans Kristian Furuseth og legger til:

Jeg tror koronakrisen gjør oss mer bevisste på og bekymret for helsa vår. Vi oppfordrer ikke folk til å hamstre, folk vil få den medisinen de trenger i uoverskuelig framtid. Men det er bra at folk tar alvorlig de behov de har for ulike medisiner.

LES OGSÅ: Like mange som velger nettapotek som fysisk apotek

Del artikkel: