Etter det store tapet – nå låner de en halv milliard

"Får bedre forutsetninger".

Last mile-selskapet Instabee, som driver Instabox og Budbee, måtte vise til et tap på 1,1 milliarder svenske kroner forrige år. Samtidig ble verdien på selskapet vurdert ned fra 18 til 13,5 og til slutt ned til rundt 11,6 milliarder av eierne på begynnelsen av året.

Nå låner man en halv milliard kroner fra nettopp eierne, med Kinnevik som sitter på 13 prosent av aksjene, i spissen. Dette rapporterer svenske Di.

Annonse

Vi har investert cirka 250 millioner kroner i Instabee i tråd med vårt fokus på å fortsette å investere i de selskapene som vi ser et stort potensial i, sier Torun Litzén, kommunikasjonsdirektør hos Kinnevik, til avisen.

Også Creades, som eier 5,5 prosent, skal ha bidratt med en betydelig sum: 150 millioner kroner for å være eksakt. Det skal dreie seg om et såkalt konvertibelt lån, som seinere kan konverteres til aksjer.

Det er som sagt en del av vårt løpende arbeid og innebærer at vi får bedre forutsetninger og kan jobber på en kostnadseffektiv måte, sier Ann Sonne, kommunikasjonssjef hos Instabee.

Samtidig som Instabee kjemper mot tap, så var det faktisk ikke bare de røde tallene som vokste. Også omsetningen steg kraftig, med 54 prosent til 2,3 milliarder kroner.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!