Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Etter emisjonen - Lettbutikk kjøper opp teknologiselskap

Foto: Lettbutikk
therese.karlsrud.haugen

"Vil gi mer tyngde i vår internasjonale satsing"

ANNONSE

Tidligere i vår fikk det norske logistikkselskapet Lettbutikk med seg Karbon Invest på eiersiden, som skal bistå selskapet mot målet om økt vekst og internasjonal ekspansjon. Nå styrker Lettbutikk posisjonen sin ytterligere og kjøper 100 prosent av aksjene til teknologisselskapet Easy2You Technology.

LES OGSÅ: IT-investor satser på lagerhotell - vil vokse internasjonalt

Teknologien til Easy2You Technology vil gjøre Lettbutikk unike på områder som fortolling av varer, import og frakt – både innenlands og internasjonalt. Etter oppkjøpet vil Lettbutikk utvikle og levere løsninger og tjenester som er skreddersydd for nettbutikkenes lager- og logistikkbehov, samt på innkjøpsområdet for frakt fra lager til sluttkunde. Ved å tilby denne teknologien, vil vi også bli mindre leverandøravhengige. Summen av dette vil gi Lettbutikk mer tyngde i vår internasjonale satsing, sier Kim Kåsene, administrerende direktør i Lettbutikk.

Easy2You Technology ble startet i 2018 og er eid av Easy2You Holding AS med flere næringslivsfolk og bedriftseiere fra Ålesund på eiersiden – blant dem Flakk Gruppen AS, Vika Kapital AS, samt investorene Leif Arne Langøy og Botholf Stolt-Nielsen. Oppgjøret for salget skjer i form av Lettbutikk-aksjer. Easy2You Technology vil bli videreført som et selvstendig softwarehus under Lettbutikk.

Dette er en transaksjon som vi er svært fornøyde med, fordi den gir vår teknologisatsing en industriell base gjennom Lettbutikk AS. Vi får nå også mulighet til å videreutvikle og skalere oss ytterligere som softwareselskap ved å kunne dra veksler på all kompetansen i Karbon Invest sitt økosystem, sier Espen Slyngstad, styreleder i Easy2You Technology.

Slyngstad tiltrer som daglig leder i selskapet etter at transaksjonen er sluttført.

Vi mener at oppkjøpet har god industriell logikk, og vil bidra til å akselerere hverandres vekstplaner, sier han.

Easy2You drev tidligere hjemleveringsvirksomhet med samme navn ved siden av teknologiselskapet, men i fjor ble denne delen kjøpt opp og slått sammen med svenske Best Transport.

LES OGSÅ: Easy2You selger sin hjemleveringsvirksomhet

"Neste generasjon netthandelslager"

Lettbutikk ble etablert av gründerne Kim Kåsene og Tommy Bjørbæk i 2015 og har i dag over 500 nettbutikker som kunder.  Karbon Invest AS sitter nå med 50 prosent eierandel, mens Kim Kåsene har 40 prosent. Nåværende eiere i Easy2You Technology vil få en eierpost tilsvarende 19 prosent av aksjene i Lettbutikk.

Easy2You Technology har allerede en rekke unike tjenester som vi nå vil rulle ut for våre kunder, med tanke på import og eksport av netthandelsprodukter. Vi jobber også med å utvikle enda flere gode løsninger for å kunne operere smidig på tvers av landegrensene. På denne måten vil vi i enda større grad hjelpe norske nettbutikker til å eksportere varene deres ut av landet, og utenlandske aktører inn til Norge. Dette vil bli vår store styrke fremover, understreker Kim Kåsene.

Kåsene legger også til at Lettbutikk planlegger å etablere et stort, høyteknologisk lager rett utenfor Oslo. Dette vil bli det de kaller "neste generasjons netthandelslager", og skal gjøre Lettbutikk til en totalleverandør både for selskapets tradisjonelle SMB-kunder og for større netthandelsaktører. Her skal teknologien til Easy2You Technology bidra.

Del artikkel: