Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Etter festival-stopp - har solgt merch på nett for en halv million

Kunstneren MA$ARATI har laget festivalmerch til Postens nye prosjekt.
therese.karlsrud.haugen

Posten og Post Malone-designer støtter norske artister i krisen.

ANNONSE

Mange hadde gledet seg til festivalsommer og artister skulle nå vært inne i sin høysesong. Posten skulle på sin side være hovedsponsor og tilby merch levert hjem. Slik ble det ikke.

På den positive siden har situasjonen fått mange til å tenke nytt og i juni lanserte Posten sommerkampanjen "Emerching". Dette er et samarbeid med den norske kunstneren Ma$arati og flere av Norges fremste artister. Sammen har de laget en serie av Limitied Edition T-skjorter som nå selges via en egen nettside.

MA$ARATI, eller Mathias Nordby som er hans ekte navn, er internasjonalt anerkjent for sin kunst, klesdesign og tatoveringer, og har blant annet laget klær for den verdenskjente rapperen Post Malone. Denne våren har han designet fem unike t-skjorter for OnklP, Isah, Gabrielle, Highasakite og Matoma.

Festivalsommeren betyr mye for folk. Når dette blir revet bort av et virus, er det fint å ta opp kampen og likevel skape noe bra, sier Nordby, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Norsk nettbutikkplattform med milliardpotensial - her er neste storsatsing

1300 t-skjorter

Kolleksjonene er kun i et begrenset opplag og har blitt droppet på ulike datoer siden juni. I følge Posten skal halvparten av OnklP sin t-skjortekolleksjon ha blitt revet vekk på én time.

I fraværet av festivalsommeren lanserte Posten festivalmerch sammen med kunstneren MA$ARATI. Artistene som skulle opptre på norske festivaler i sommer hadde gledet seg, og vi i Posten hadde som sponsor på flere festivaler gledet oss til å treffe publikum. Planen vår var å tilby enkel hjemlevering av merch direkte fra festivalene. Slik ble det ikke. Men når noe forsvinner åpner det nye muligheter, sier Elisabeth H. Gjølme, kommunikasjonsdirektør i Posten, til Ehandel.

Etter en måneds tid skal kampanjesiden ha hatt 100 000 besøkende. Det har også blitt solgt over 1300 t-skjorter, som har gitt de fem artistene inntekter på totalt 522 000 kroner.

Oppsummering av resultater og posttesten på kampanjen får vi først senere i august. Foreløpig kan vi si at vi er veldig godt fornøyd og at kampanjen har blitt godt mottatt i en for oss ny målgruppe, som er unge mellom 18-30 år som er spesielt interessert i musikk og mote, sier Gjølme.

LES OGSÅ: Postens nye satsing - markedsplass for lokale butikker

Del artikkel: