Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Etter gjenåpning - handelen økte med 11,5 prosent

therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Til tross for at forbrukerne reiser og går på restauranter.

ANNONSE

Selv om folk har begynt å reise og spise ute igjen, stopper det dem ikke fra å handle nye ting. Det viser nye tall fra det amerikanske handelsdepartementet.

I USA skal den totale handelen ha økt med 11,5 prosent i juli sammenlignet med samme måned i fjor, og 23,2 prosent fra 2019. Klessalget skal være det som har økt mest i perioden.

Den største faktoren til veksten er at utgiftene har gått fra tjenester til detaljhandel. Dette skjedde ikke i 2019, men i 2020 og 2021. Når folk bruker mindre penger på reiser, ferier og personlig pleie, går noen av disse utgiftene til detaljhandelen. Det er en stor fordel, sier administrerende direktør i Global Data, Neil Saunders, i en kommentar til tallene.

Man tror imidlertid at veksten vil stoppe opp, men at det ikke burde skremme de som driver butikk. Den største bekymringen for øyeblikket er forbrukernes forventninger.

I andre halvår vil den største utfordringen for butikkene være å møte forbrukernes etterspørsel når det gjelder å ha tilstrekkelig personale i butikker og på lager, og sikre at det er stor nok lagerbeholdning til tross for ulike forsendelses- og transportproblemer, sier Saunders.

I Norge skal omsetningen ha gått ned i juni sammenlignet med i fjor. Det er i følge SSB, som også meddeler at det kommer av en endring i konsumet. Selv om pandemien ser ut til å gå mot slutten bruker vi fortsatt mindre penger på kjøp av tjenester, og mer på varer.

LES OGSÅ: Nedgang i handelen - netthandel påvirket negativt

Del artikkel: