Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Etter konkursryktene - PostNord dobler resultatet

Administrerende direktør i PostNord Norge, Robin Olsen.
therese.karlsrud.haugen

Øker den norske kapasiteten til 250 000 pakker daglig.

ANNONSE

PostNord deler sine tall for årets første kvartal, som viser en positiv resultatutvikling for både konsernet som helhet og PostNord Norge. Dette til tross for at en hemmelig rapport antydet at den svenske og danske delen av selskapet kunne gå konkurs tidligere i år.

Inntektene til den norske virksomheten summerte seg til 1,1 milliard svenske kroner, som er en organisk vekst på 5,8 prosent justert for valutaeffekter. Driftsresultatet havnet samtidig på 24 millioner kroner, opp fra 22 millioner i tilsvarende kvartal 2019.

LES OGSÅ: PostNord slår tilbake om konkurs: "Kraftige overdrivelser"

Vi ser en fortsatt sterk positiv inntekts- og resultatforbedring i den norske virksomheten i takt med det økende logistikk- og netthandelsbehovet i det norske markedet, sier administrerende direktør i PostNord Norge, Robin Olsen, i en pressemelding.

Kvartalet skal ha vært preget av en vekst på 15,6 prosent innenfor privatleveringer, noe som forsterket seg etter corona-situasjonen fra midten av mars med en dobling av antall hjemleveringer. I høysesong har PostNord vært rustet til å produsere opp mot 180 000 - 200 000 pakker daglig, men nå skal kapasiteten økes ytterligere.

Kapasiteten for hjemlevering er tidoblet, gjennom at sjåfører som normalt kjører til butikk, nå også kan levere hjem på dagtid. I 2020 vil vi utvide vår terminal på Langhus med 10 000 m2 som sammen med en utvidet kapasitet på våre hentesteder, øker den totale norske kapasiteten til 250.000 pakker daglig, sier Olsen.

LES OGSÅ: PostNord avviser rykter om konkurs - nå lanserer de ny tjeneste

"Tilfredstillende gitt den rådende situasjonen"

Inntektene for hele konsernet landet på sin side på 9,5 milliarder svenske kroner, som er en liten organisk vekst på 0,2 prosent. Driftsresultatet (EBIT) har samtidig hatt en sterk forbedring fra 162 millioner kroner i fjor til 314 millioner kroner.

Årets første kvartal kan deles inn i to faser; før og etter spredning av korona-viruset i Norden. Fram til midten av mars var utviklingen tydelig positiv, og samlet sett er kvartalets inntekter på nivå med året før. Driftsresultatet utgjorde 314 (162) millioner svenske kroner, noe som er en forbedring, sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor. Det er også tilfredsstillende gitt den rådende korona-situasjonen, sier Annemarie Gardshol, Konsernsjef i PostNord.

Tidligere i april har PostNord inngått en avtale med DPDGroup, det største internasjonale pakkeleveringsnettverket i Europa, om å styrke samarbeidet ytterligere med en ny samarbeidsavtale på fem år. Med DPDGroup kan PostNord tilby et pakkebutikknettverk med over 46 000 steder både i og utenfor Europa som gir kundene leverings- og returløsninger i 27 land.

Del artikkel: