Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Etter konsollkaos - kunder raser mot Klarna

therese.karlsrud.haugen

"Skyldes høy etterspørsel"

ANNONSE

Forhåndssalget er allerede i gang for Sony og Microsoft sine nye spillkonsoller, som begge lanseres i november. Men alt har ikke gått like smidig. Sonys Playstation 5 ble utsolgt kort tid etter at salget åpnet, og frustrasjonen var derfor stor blant kunder som ikke fikk sikret seg ny konsoll i forrige uke.

La oss være ærlige: Forhåndsbestillingene av PS5 kunne gått mye smidigere, skrev Sony på Twitter etter det trøblete forhåndssalget.

Tirsdag denne uken åpnet konkurrenten opp forhåndssalget av Xbox Series X og S (Microsoft). Dette skal skal ha gått noe bedre, men i Storbritannia har det likevel oppstått noen problemer under Xbox-salget.

Her har flere kunder opplevd at betalingen har blitt registrert, men uten at bestillingene har gått igjennom. I dette tilfelle rettes skylden mot det svenske betalingsselskapet Klarna.

Vi er klar over problemene som har rammet kundene i forbindelse med Xbox-lanseringen og jobber for å identifisere hva som har skjedd. Vi beklager til de som har blitt berørt, skriver Klarna på Twitter og ber kundene kontakte dem for spørsmål.

"Veldig skadelig"

Unnskyldningen har imidlertid ikke blitt akseptert av de opprørte kundene, som er bekymret for hvordan deres kredittvurdering vil påvirkes nå.

Klarna har dog forsikret kundene om at ingen betalinger vil bli gjennomført dersom man ikke har lykkes med å legge inn bestilling. Selskapet svarer også på kundens uro rundt kredittvurderingen og at hendelsen neppe vil ha negativ påvirkning på dette.

Jeg har ikke fått noe svar på henvendelsen jeg sendte tidligere i dag. Det her er veldig skadelig for folks økonomi, dere må fikse det med en gang, kommenterer en av kundene.

Problemet i Storbritannia virker å være begrenset til to butikker: GAME og Smyths Toys. I et lengre blogginnlegg kommenterer betalingsgiganten kaoset som oppstod på tirsdag:

Feilen inntraff på grunn av høy etterspørsel, som innebærer at butikkene ble utsolgt samtidig som kundene var i utsjekk.

Vi vil forsikre de berørte forbrukerne, som har fått melding om direkte betaling men som ikke har fått muligheten til å legge inn bestilling, om at vi samarbeider med våre forhandlere om å finne en løsning.

Black Friday-tilstander

Også i Norge har etterspørselen for de populære konsollene vært stor. Elkjøp Norge solgte hele allokeringen av PS5 på under 15 minutter i forrige uke og forteller også at tirsdagens Xbox-lansering er Xbox sin største i Norge.

Det var tydelig at veldig mange kunder satt klare for PS5 på elkjop.no klokken 10:00, og vi så antall transaksjoner pr. minutt som vi kun ellers ser på Black Friday. Det var også en stor interesse rundt Xbox Series X, noe mindre enn playstation men vi kan vel si at dette er den største xbox lanseringen vi har sett i Norge noen sinne, sier gamingansvarlig i Elkjøp Norge, Nils Martin Øyo, til Ehandel.

Komplett har opplevd tilsvarende pågang og forteller at de har solgt mange tusen PS5-konsoller den siste uken.

Komplett har solgt mange, mange tusen PlayStation5. Den svært sterke etterspørsel er sjelden kost for Komplett og vår største utfordring nå er å få produsenten til å levere nok til de mange tusen som har bestilt og kommer til å bestille. Komplett gjør alt i vår makt for å levere konsollene så raskt som mulig til våre kunder, sier Kristin Hovland, kommunikasjonssjef i Komplett.

"Kan bli en utfordring"

Elkjøp meddeler at de har vært forberedt på den sterke interessen, men utelukker ikke at det kan bli krevende å levere Xbox-konsoller til alle på selve lanseringsdagen.

Selv om tilgjengeligheten er bedre her ser vi at det kan bli en utfordring etter hvert å levere til alle som ønsker seg en xbox series X på lanseringsdagen 10. november, sier Øyo i Elkjøp.

Elkjøp forsikrer om at det ville komme flere leveringer med begrensede antall, slik at kunder kan sikre seg ny konsoll før jul.

Del artikkel: