Etter milliontvist – e-handelsaktører inngår forlik

Krangel om 100 millioner og uferdig plattform.

Klesgiganten Varner og teknologiselskapet Pioner har møtt hverandre i retten, grunnet et uferdig prosjekt av en ny netthandelsløsning. Tirsdag inngikk de to partene forlik. Det opplyser E24.

Det følger av avtalen at forliket ikke skal offentliggjøres eller kommenteres. Vårt fokus nå blir å gjenoppbygge og videreutvikle Pioner og våre løsninger, skriver Frode Eilertsen i Pioner, i en kommentar til avisen.

Annonse

LES OGSÅ: Varner-eide Junkyard åpner 26 butikker i Norge

Bakgrunnen for tvisten er hvorvidt Varner hadde mulighet til å avslutte samarbeidet med Pioner i november 2019, etter en avtale om levering av ny netthandelsplattform til kleskonsernet. Varner mente at det hadde tatt for lang tid å få en plattform ut til kundene, mens Pioner har argumentert for at arbeidet hadde "et overambisiøst tidsestimat" og skulle utvikles over flere år.

Pioner ville gjøre ferdig prosjektet og få betalt over 100 millioner kroner, mens Varner ønsket kildekoden til prosjektet og at Pioner skulle betale de 99 millionene det vil koste å gjøre den ferdig, i tillegg til 22 millioner kroner i erstatning og 30 millioner for tapsbegrensede tiltak.

Den beste løsningen i dag ville være å droppe hele søksmålet og motsøksmålet. Vi er ikke interessert i å sitte her. Men nå som vi er her så må vi få alt på bordet, skal finansdirektør i Varner, Øyvind Bustnes, ha sagt mot slutten av rettssakens tredje dag.

Varner, som står bak kjeder som Cubus, BikBok og Dressmann, har satset mer og mer på netthandel de siste årene. Både gjennom oppkjøp og investeringer. Planen var at selskapet skulle bli "digitalt påkledd" av Pioner, i kampen mot utenlandske nettgiganter.

LES OGSÅ: Varner investerer millioner i norsk nettbutikk

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!