Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Etter nedstengingen - Flying Tiger får nye eiere

Martin Jermiin, Lennart Lajboschitz og Mads Ditlevsen.
Izabella Borowska

"Sterk merkevare og konsept".

ANNONSE

Alt-mulig-kjeden Flying Tiger Copenhagen, eller TGR som mange kjenner selskapet som, meddeler at gründeren Lennart Lajboschitz og det svenske investeringsselskapet EQT selger selskapet.

Lennart Lajboschitz åpnet den første Flying Tiger butikken i 1988 i København. I dag har selskapet rundt 900 butikker i 27 land.

LES OGSÅ: Billigkjeden TGR lanserer nettbutikk

Etter dårlige resultater i 2018, bestemte selskapet seg for å snu den negative utviklingen til fortjeneste i 2019. Dette lykkes man med gjennom et sterkt fokus på konsolidering.

Dette resulterte i en rask vending med en EBITDA-økning på over 50 prosent allerede i 2019, og selskapet var på vei mot fortsatt sterk vekst i 2020 med en rekordhøy EBITDA, står det i en pressemelding.

Når man gikk inn i 2020 var ambisjonene høye, men de ble dempet av pandemien som sakte men sikkert tok over alle markeder. De fysiske butikkene led, noe som var en stor belastning for Flying Tiger Copenhagen. Siden mars har 90 prosent av kjedens butikker vært stengt til og fra.

EQT har vært eiere i åtte år og har "jobbet tett med ledelsen for å sikre en bærekraftig og langsiktig kapitalstruktur". Men nå er det på tide å gå videre.

Jeg vil rette en stor takk til alle ansatte i Flying Tiger Copenhagen for deres engasjement under det utfordrende pandemiåret, sier Mads Ditlevsen, partner og investeringsrådgiver i EQT.

Under 2019 gjorde selskapet en imponerende vending og leverte høye resultater, men 2020 var et tilbakeslag på grunn av en global lockdown og strenge regler. Men hvis vi ser utover pandemien, er vi overbevist om at selskapet er godt posisjonert for en sterk forbedring.

De som tar over alt-mulig-kjeden er det danske investeringsselskapet Treville.

Flying Tiger Copenhagen er en sterk merkevare og et konsept som verdsettes av kunder over hele verden, sier Nikolaj Vejlsgaard, medgründer av Treville.

Etter noen tøffe år lykkes den nåværende ledelsen å snu den negative utviklingen under 2019, og Flying Tiger Copenhagen var på rett spor når covid-19 slo til. Vi er sikre på at ledelsen og hele organisasjonen kommer til å kunne fortsette den reisen når verden åpner opp igjen.

Martin Jermiin, daglig leder i Flying Tiger Copenhagen, kommer til å fortsette i sin rolle.

På Flying Tiger Copenhagens vegne vil jeg rette en stor takk til Lennart og EQT for at de, som ansvarsfulle eiere, har vært med oss under denne utfordrende tiden. Nå er vi godt rustet for fremtiden og jeg ser frem til å samarbeide med våre nye eiere som har stor tro på hele organisasjonen, vår merkevare og vår strategi, sier Jermiin.

Del artikkel: