Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Etter ni år - går av som konsernsjef i Felleskjøpet

John Arne Ulvan, fratrer stillingen som konsernsjef i Felleskjøpet.
therese.karlsrud.haugen

Fratrer med umiddelbar virkning.

ANNONSE

Etter ni år i sjefsstolen går John Arne Ulvan av som konsernsjef i Felleskjøpet Agri, med umiddelbar virkning. Dette etter at styret har vurdert et lederskifte som en god mulighet til å fornøye arbeidet med å forsterke konsernet.

Under Ulvans ledelse har Felleskjøpet Agri utviklet seg til å bli et solid konsern med en omsetning på 16,2 milliarder kroner og 3600 ansatte i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Likevel har man opplevd en stagnert vekst de to siste årene.

Styret vil vi få takke Ulvan for den solide jobben som er gjort med å bygge opp Felleskjøpet og skape de resultatene som er blitt til under hans lederskap. Lønnsomheten har over lang tid vært god, og våre markedsandeler på mange kjerneprodukter er på rekordnivå. I 2019 ligger konsernets forbedringsprogram Bondeløftet fase 2 foran planen. Ulvan forlater derfor et fremtidsrettet konsern med sterk markedsposisjon og et godt omdømme som vi skal bygge videre på, sier styreleder i Felleskjøpet Agri Anne Jødahl Skuterud, i en pressemelding.

"Riktig tidspunkt"

Ulvan fratrådte 1. mars, men vil stå til styrets disposisjon en tid fremover. Styret går nå i gang med å rekruttere en etterfølger, men inntil videre er det visekonsernsjef Terje Johansen som skal fungere i stillingen.

Som organisasjon har vi over tid levert gode resultater til både eierne og kundene våre. I 2019 leverer vi som konsern sterk drift i et svært krevende marked, og det er lagt gode planer for fremtiden som jeg er trygg på at organisasjonen vil levere på. Jeg opplever derfor at dette er riktig tidspunkt for meg å overlevere stafettpinnen til en ny leder på, sier Ulvan.

I 2019 landet omsetningen for konsernets retailvirksomhet alene på 4,9 milliarder kroner, noe som skal ha vært to prosent opp fra 2018. Dette innebærer Felleskjøpet og Granngården Sverige, som tilsammen utgjør rundt 200 butikker.

LES OGSÅ: Sterk vekst for Felleskjøpet - lanserer ny netthandelsplattform

Del artikkel: