Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Etter omorganiseringer og besparelser: Investerer en halv milliard i priskutt

Carl Aaby, adm. dir. i Ikea Norge // Foto: Ikea
"Ligger i vårt DNA".
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Ikea har den siste tiden opplevd en positiv økonomisk utvikling. Samtidig har prisene for råvarer og frakt gått noe ned. Det resulterer i at møbelgiganten investerer en halv milliard i priskutt på et bredt utvalg produkter.

Før jul reduserte Ikea prisene på 800 produkter. De kommende månedene skal prisene kuttes på ytterligere 2000 produkter. Carl Aaby, administrerende direktør i Ikea Norge, forteller at de ønsker å leve opp til Ikea-grunnleggeren, Ingvar Kamprads, idé om å hjelpe folk å skap et bedre hjem, uansett størrelse på lommeboken.

ANNONSE

De siste årene har vært utfordrende for de aller fleste, og i likhet med alle andre i vår bransje har vi måttet øke prisene våre. For oss har det vært smertefullt, ikke minst fordi ambisjonen om å være så rimelig som mulig ligger ettertrykkelig plantet i vårt DNA. Det gjelder særlig i utfordrende tider som dette. Derfor er jeg veldig glad for at vi nå kan investere i å sette ned prisene igjen, sier Aaby i en pressemelding.

Han forteller videre at det er eierstrukturen i Ikea som gjør det mulig å investere i besparelsene i lavere priser. Den siste tiden har dessuten Ikea vært kostnadsfokuserte, med besparelser som omorganiseringen av ledere og spesialister i selskapet.

LES OGSÅ: Økt netthandel fører til tunge grep hos Ikea: Varsler omorganisering for 300 ansatte

Produktene som settes ned i pris skal være alt fra servietter til større møbler, men møbelkjeden vil fokusere på produkter som hjelper kundene å spare noen ekstra kroner på strømregningene sine, som tepper, LED-pærer og tappekraner.

Del artikkel: