Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Etter over 100 år - nå legges siste butikk ned

therese.karlsrud.haugen

Kroken på døra for nettbokhandelen.

ANNONSE

Bokhandlerkjeden Tanum avvikles etter 140 år, i følge flere medier. Det vil si selskapets nettbokhandel, som har vært den eneste gjenværende butikken siden årsskiftet.

Tanum.no var en del av Tanums 18 butikker, og fungerte godt som en nettbutikk sammen med butikkene og som klikk og hent. Mange kunder orienterte seg på nettet og kom til butikken for å kjøpe og/eller hente. Kundereisen fungerte, sier Tom Harald Jenssen, toppsjef i Cappelen Damm som eier Tanum, til Bok365.

Cappelen Damm kvittet seg med nesten alle fysiske Tanum butikker i februar i fjor, som gikk fra å være en av Norges største bokhandelkjeder til en svært liten aktør med bare en nettbutikk og én fysisk butikk. Den siste fysiske butikken i Karl Johan i Oslo ble lagt ned ved årsskiftet 2020/2021.

Selskapet forteller at rammebetingelsene har endret seg betraktelig, og blitt dårligere etter at de fysiske butikkene ble solgt.

Tanum har alltid vært en salgskanal for bøker, 70 prosent bokhandel, og ønsket ikke å starte med salg og tilbud av avgifspliktige varer for å opprettholde nettbutikken.  Det var også behov for oppgraderinger på IT-siden. Dermed var konklusjonen gitt, og vi ser dette som en nødvendig del av konsolideringen i markedet, sier Jenssen.

Del artikkel: