Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Etter over 60 år - magnetstripen dør ut

therese.karlsrud.haugen

Mastercard faser ut stripen på bankkortet.

ANNONSE

Da magnetstripen meldte sin ankomst på 1960-tallet forandret det alt for betalingsbransjen. Det banet vei for elektroniske betalingsterminaler og ga mer sikkerhet. Den tynne stripen har blitt en standard på milliarder av betalingskort de siste tiårene, men nå nærmer man seg en utløpsdato.

Det er IBM som opprinnelig skal ha utviklet magnetstripen, men det er Mastercard som blir den første til å avvikle løsningen. Det meddeler selskapet i en pressemelding.

Skiftet kommer av endrede betalingsvaner og utvikling av nyere teknologi, som dagens mikrobrikke for blant annet kontaktløse transaksjoner. Basert på at stadig flere bruker chip fremfor magnetstripe når de skal betale, mener Mastercard at det ikke vil være nødvendig å ha striper på utstedte kreditt- og debetkort fra og med 2024 i regioner som Europa. I 2033 vil ingen av Mastercard's kort ha magnetiske striper.

Det er på tide å omfavne de beste mulighetene, som sikrer at forbrukerne kan betale enkelt, raskt og med trygghet. Det beste for forbrukerne er det som er best for alle i økosystemet, sier president Ajay Bhalla for Mastercards Cyber & Intelligence Business i meldingen.

I følge Mastercard var det 1 milliard flere kontaktløse transaksjoner i første kvartal 2021, sammenlignet med samme periode i 2020. Dette har vært en gradvis utvikling over lang tid, men pandemien har trolig bidratt til at tempoet har akselerert.

Del artikkel: