Etter resultatvarsel – slik gikk det med Byggmax

8 av 10 nordmenn planlegger å fikse hjemme i sommer.

Samtidig som omsetningen vokste med 13 prosent, har også nettbestillingene av byggevarer økt med 35 prosent. Det fremkommer når byggevarekjeden Byggmax legger frem tallene for selskapets andre kvartal.

Veksten skjer til tross for at 23 norske varehus har holdt stengt ved inngangen til kvartalet, samtidig som det har vært utfordringer knyttet til trelast over hele verden.

Annonse

Mer konkret omsatte kjeden for totalt 2,83 milliarder svenske kroner. Når det gjelder resultatet hadde Byggmax flagget at de kom til å lande på rundt 450 til 460 millioner svenske kroner i Q2, men nå står det klart at det ble noe lavere. I andre kvartal gikk driftsresultatet opp til 446 millioner, som er en økning fra 347 millioner kroner i under tilsvarende kvartal i fjor.

Vi opplever stor pågang i varehusene og på nett, og etterspørselen etter trelast er særlig høy. Som lavprisbutikk har vi mange leverandører å forhandle med, som gir de beste forutsetninger for god kapasitet på trevirke i sommer og resten av året, sier Niklas Hamberg, Norgessjef i Byggmax, i en pressemelding.

Coronaeffekten var særlig stor på denne tiden i fjor, da Byggmax leverte sitt beste kvartal noen gang. Men en ny undersøkelse, gjennomført av Kantar på vegne av Byggmax, viser nå at også 8 av 10 nordmenn planlegger å fikse hjemme i sommer.

Mange skal nyte sommeren hjemme eller på hytta. Vi står klare for å hjelpe hjemmefikserne med å oppfylle drømmer om terrasse, utestue og drivhus. Nytt nå er at vi snart også tilbyr fliser  sier Niklas Hamberg, Norgessjef i Byggmax.

Ved inngangen til tredje kvartal kunngjorde Byggmax oppkjøpet av fliskjeden Right Price Tiles. Dette skal styrke Byggmax’ posisjon i Norden.

Jeg har stor tro på veien videre. Den dyktige gjengen i Right Price Tiles har samme engasjement og driv som jeg opplever vi har i Byggmax. Det blir spennende å se hva vi kan få til sammen, sier Niklas Hamberg, Norgessjef i Byggmax.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!