Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Etter spillkaoset - nekter salg av PS5 i butikk

therese.karlsrud.haugen

”Fikk tildelt for få enheter”

ANNONSE

Da forhåndsbestillingene til den nye spillkonsollen Playstation 5 fra Sony dro i gang, ble det mildt sagt kaos i nettbutikkene. Muligheten til å sikre seg en PS5 tok fort slutt og Elkjøp var utsolgt etter kun 15 minutter. Tilsvarende pågang opplevde også Komplett, som har hatt åpent for forhåndsbestillinger siden april.

Det har skapt frustrasjon blant kunder. I følge Tek.no skal flere ha fått beskjed om at de ikke vil få sin konsoll levert i inneværende år. Dette til tross for at lanseringsdagen er 19. november 2020.

Den samme situasjonen har også oppstått i andre land, som blant annet Sverige. Webhallen, som er en svensk nettbutikk, forteller at de fikk et antall enheter som ikke samsvarte med den aktuelle etterspørselen.

Ser man på situasjonen for PS5 hos Webhallen, gjenspeiler det det nordiske markedet generelt. Vi har blitt tildelt langt færre enheter enn den faktiske etterspørselen. Kundenes interesse for PS5 har vært utrolig høy, og jeg tror Sony undervurderte etterspørselen. Så det er tydelig at det er utfordringer i produksjonskapasiteten, som ikke er høy nok til å imøtekomme den etterspørselen som er, sier Fredrik Lindblad, markedssjef i Webhallen, til vår søsternettside Ehandel.se.

Når Ehandel var i kontakt med Komplett for en måned tid siden, meddelte også de at utfordringene lå hos produsenten.

Komplett har solgt mange, mange tusen PlayStation5. Den svært sterke etterspørselen er sjelden kost for Komplett og vår største utfordring nå er å få produsenten til å levere nok til de mange tusen som har bestilt og kommer til å bestille. Komplett gjør alt i vår makt for å levere konsollene så raskt som mulig til våre kunder, sa Kristin Hovland, kommunikasjonssjef i Komplett.

Sony ønsker ikke å kommentere saken på nåværende tidspunkt.

"Et begrenset antall i vår nettbutikk"

Når det gjelder det fysiske salget har Sony nå gått ut med at konsollen ikke får selges i butikker i det hele tatt. Det opplyser nettstedet Gamer.no. Sony begrunner dette med at de ikke ønsker å bidra til økt coronasmitte. Playstation 5-salget skal dermed kun skje via nettbutikker.

Gamer.no skal også ha fått innsyn i en intern beskjed, hvor Sony har gjort det klart at de vil ødelegge for fremtidige samarbeid med forhandlere dersom de selger Playstation 5 i fysiske butikker i løpet av 2020. Elkjøp bekrefter at de vil følge denne oppfordringen.

Vi kommer ikke til å selge PlayStation 5 i våre fysiske varehus på lanseringsdatoen 19. november. Etter oppfordring fra Sony via Nordisk film var vi enige om løsningen vi nå går for, og kommer til å tilgjengeliggjøre et begrenset antall konsoller via vår nettbutikk, sier Nils Martin Øyo, gamingansvarlig i Elkjøp Norge til Gamer.no.

Del artikkel: