Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Euroflorists nye samarbeid med norsk virksomhet

Slik ser den nye, miljøvennlige emballasjen til Euroflorist ut.
Smurfit Kappa
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Samarbeidet blomstrer mellom internasjonal forhandler og norsk emballasjevirksomhet.

ANNONSE

Den norske emballasjevirksomheten Smurfit Kappa Norge samarbeider nå med internasjonale Euroflorist, og sender blomsterbuketter bestilt på nettet i miljøvennlig bølgepapp.

Smurfit Kappa både selger og produserer sin emballasje i Norge og Sverige, hvorav samtlige produkter er laget av fornybare råvarer samtidig som de er 100 prosent resirkulerbare. Virksomheten er en del av Smurfit Kappa Group som omsatte for 9 milliarder euro i 2019.

Euroflorist har solgt blomster på nettet siden 1995, og driver per i dag handel i 12 europeiske land. I fjor ble det klart for blomsterhandelen at de manglet buketter i lavere prisklasser i sin netthandel, og dermed begynte også jakten på passende emballasje.

LES OGSÅ: Hevder klesgiganten presser ned priser på allerede produserte varer

Billigere og bedre alternativ

Kommunikasjonsdirektør i Euroflorist, Helene Adler, sier i en pressemelding at Smurfit Kappa løste flere problemer ved det opprinnelige forslaget til emballasje, i tillegg til at deres alternativ ble billigere da bedriften som pakker blomstene debiterer ut i fra hvor mange fliker som må brettes.

Med kun fem fliker mot åtte i det opprinnelige forslaget ble det bare der en reell besparelse. Men det var også et godt miljøargument. Vi slapp blant annet å bruke teip fordi lokket var selvlåsende og stabilt, sier Adler i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Det 300 år gamle jakt- og friluftsselskapet vokser i Norge: "Øker hver dag"

Blomsterforretningen hadde allerede utviklet en prototype sammen med en annen leverandør, men snudde raskt da den norske emballasjevirksomheten kom på banen.

Smurfit Kappa la dessuten til bærehåndtak på toppen av lokket, noe som var praktisk av to grunner: delvis fordi det selvfølgelig er enklere å bære, men også fordi det gjør det umulig ikke å forstå hvordan esken skal oppbevares under transporten. Dermed holder blomstene seg fine hele veien frem til mottakeren, sier Adler.

Del artikkel: