Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Få smittes i butikker - må likevel holde stengt

therese.karlsrud.haugen

"Som lyn fra klar himmel"

ANNONSE

I halvannen måned har store deler av handelen vært stengt i hovedstaden og enkelte områder rundt. Men tall fra Aftenposten viser at det er forsvinnende få smittetilfeller på spisesteder og i butikker i Oslo.

Kjøpesentre og varehus har vært stengt siden slutten av januar, men i en liten periode fikk enkeltstående butikker holde åpent.  I forrige uke kom beskjeden om at Oslo-byrådet også ville stenge enkeltstående butikker samt serveringssteder i byen.

Det kom litt som lyn fra klar himmel, administrerende direktør Bjørn Næss i Oslo Handelsstands Forening, til Aftenposten.

LES OGSÅ: Måtte holde 39 butikker stengt på årets viktigste dag - "svært krevende"

Kort varsel

Hovedorganisasjonen Virke har også reagert på nedstengingen av handelen, som de mener måtte stenge ned på kort varsel. De savner dokumentasjon på effekten av å holde denne bransjen stengt.

Klesbransjen har fått juling altfor lenge. Og med nedstengingene lempes regningen over på butikkene når de må stenge ned på kort varsel, sa Bror William Stende, direktør for Virke Faghandel, i forbindelse med klesbransjens tall for 2020.

Alle butikker i Oslo må holde stengt til over påske, med unntak av dagligvarehandel, bensinstasjoner, apoteker og Vinmonopolet. Nylig fikk også blomsterbutikkene åpne igjen. Lillestrøm, Lørenskog og Ullensaker har valgt å innføre de samme restriksjonene som Oslo.

LES OGSÅ: Klesbransjen mistet 3 milliarder i fjor: "Har fått juling altfor lenge"

Del artikkel: