Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Færre konkurser tross krisetider

Frykter flere konkurser i 2018 enn i kriseåret 2009
therese.karlsrud.haugen

"Skal et under til om det ikke snart blir et konkursras"

ANNONSE

Både Creditsafe og Bisnode meddeler færre konkurser i april 2020, sammenlignet med i fjor. Det understrekes likevel at man ikke må puste lettet ut.

Det skal et under til om det ikke snart blir et konkursras, sier kredittøkonom Per Einar Ruud i Bisnode, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Garderobemannen er konkurs - 2000 kunder mangler varene sine

Antallet konkurser gikk opp i januar og februar, men har i krisemånedene mars og april gått ned. I følge Bisnode gikk 262 bedrifter konkurs april, noe som tilsvarer en nedgang på 35,9 prosent mot samme måned i fjor. Samtidig har 126 virksomheter blitt tvangsavviklet, som er en oppgang på 96,9 prosent. Samlet gir det en nedgang på 18 prosent.

Manglende innbetaling av skatter og avgifter er ofte det som gjør at selskaper blir slått konkurs. Det er tydelig at det hoper seg opp med konkursbegjæringer hos Skatteetaten.

Nedgang for detaljhandelen

Restaurantbransjen er den som sliter mest i kampen mot corona. Samtidig har kjente kleskjeder som Brandstad, Wagner og Ricco Vero begjært konkurs den siste måneden. Tallene fra Bisnode viser likevel at også detaljhandelen har hatt en nedgang i konkurser på 16,8 prosent i april.

LES OGSÅ: To kleskjeder for herrer er konkurs

Når konkursbølgen først kommer, vil den komme med stor kraft. Det vil føre til en negativ spiral hvor andre bedrifter med utestående i konkursboene selv vil risikere konkurs, advarer Ruud.

Del artikkel: