Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Fallende marked og svak vekst – slik gikk Postens første kvartal

Tone Wille, konsernsjef i Posten Norge.
Foto: Posten Norge
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Et godt kvartal sammenlignet med fjorårets rekorder.

ANNONSE

Posten leverer et godt første kvartal med en omsetning på 5 637 millioner kroner og et justert driftsresultat på 144 millioner kroner. Resultatet er en nedgang på 283 millioner kroner sammenlignet med første kvartal 2021, og omsetningen faller 6 prosent mot samme periode i fjor.

Vi leverer et godt resultat gitt et fallende netthandelsmarked hvor Posten oppnår en svak vekst i det nordiske pakkevolumet. Første kvartal i fjor var et historisk godt kvartal etter at covid-19 ga rekordhøye pakkevolum fra netthandelen, sier Tone Wille, konsernsjef i Posten, i en pressemelding.

Til tross for en negativ markedsvekst for netthandel øker dessuten Posten pakkevolumet med 0,4 prosent mot fjorårets rekordkvartal. Det er dog risiko for at flere faktorer vil fortsette å påvirke resultatene også i det inneværende kvartalet.

Usikkerhet preger kvartalet og markedsutsiktene fremover. Nå ser vi en svakere markedsutvikling, samt høyere transport- og energikostnader grunnet geopolitiske forhold. Det preger resultatet for årets første kvartal, sier Wille.

Del artikkel: