Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Fare for streik i Oda og IKEA – “ivaretar våre medarbeidere”

Christopher Beckham, forbundsleder i HK Norge.
Foto: HK Norge
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Frist for meklingen er satt til natt til onsdag.

ANNONSE

Ansatte ved flere kjente retailere og e-handelsaktører står nå i fare for å bli tatt ut i streik. Det fremkommer i det streikelistene fra Handel og Kontor Norge ble offentliggjort i dag.

HK Norge og NHO Service og Handel starter nemlig mekling hos Riksmekleren mandag 12.september da partene ikke er blitt enige om konfliktområdene lagerbestemmelser, bestemmelser om arbeidstid, normalarbeidsdagen og garantilønnen.

Det var god tone under forhandlingene, selv om det var stor avstand. Nå må arbeidsgiver komme oss i møte hos Riksmekleren, sier Christopher Beckham, forbundsleder i HK Norge, i en pressemelding.

IKEA i streikelisten

Dersom partene ikke blir enige innen forhandlingsfristen som er satt til 13.september kl.23:59, blir det streik. I streikelistene står blant annet kjente navn som IKEA, Oda, Sunkost, Clas Ohlson, Felleskjøpet og Synsam.

Foreløpig vet vi at deler av våre over 3000 medarbeidere kan bli tatt ut i streik, dersom NHO Service og Handel og Handel og Kontor ikke kommer til enighet. Vi støtter retten til å organisere seg, og vi – som arbeidsgiver – følger spillereglene og premissene som er satt. Vårt fokus er å ivareta våre medarbeidere og kundene på en god måte. Vi jobber nå med å se hvordan en eventuell streik påvirker de ulike enhetene våre, sier Hilde Christensen, HR-sjef i IKEA Norge, i en kommentar til Ehandel.

Del artikkel: