Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Farmasiet om doblet omsetning - forventer lønnsomhet først i 2025

Elisabeth Haug, daglig leder i Farmasiet.no
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Fokuserer på vekst.

ANNONSE

Farmasiet doblet omsetningen fra 163 til 327 millioner kroner i 2020. Samtidig doblet de underskuddet. Å være en utfordrer koster, forteller den nye Farmasiet-sjefen, Elisabeth Haug, til Dagens Næringsliv.

Vi vil tidligst bli lønnsomme i 2025. Vi har full fart i 2021, med nær doblet omsetning i september, mål mot samme måned i fjor. Underskuddet ventes også å bli betydelig lavere i år enn i fjor, sier Haug til DN.

Hvert år siden oppstart har selskapet tapt penger. I 2019 leverte Farmasiet et underskudd før skatt på 55 millioner kroner. I fjor var samme tall på 106 millioner kroner.

Det ble kjent tidligere i år at Haug skulle ta over som leder for Norges største nettapotek, etter at Hans Kristian Furuseth, som har ledet selskapet siden deres omprofilering fra Komplett Apotek, ønsket å gå videre til nye utfordringer etter to hektiske år.

Da jeg fikk denne muligheten var for gøy å si nei til, rett og slett, fortalte Haug til Ehandel tidligere i år.

Tidligere har hun hatt lederansvaret for Vipps Mobil og har 12 år bak seg i Schibsted, blant annet som leder for Finn Torget. Nå trekker hun likheter mellom Norges største nettapotek og Norges største dagligvare på nett, nemlig Oda.

Vi bruker Oda som inspirasjon. Både apotekbransjen og dagligvarebransjen har godt av en brysom utfordrer, sier Haug.

I følge Nets rapport Norsk E-handel 2020 handlet nordmenn apotekvarer på nett for 2,2 milliarder kroner i 2020. Til sammenligning brukte svenskene 8,3 milliarder kroner på samme kategori.

LES OGSÅ: Hun blir ny sjef i Farmasiet.no

Tall fra Apotek 1 viser at netthandelen kun stod for 1,5 prosent av deres totale omsetning på 13 milliarder kroner i 2020. Det er i følge Haug ingen grunn til at apotekbransjen skal henge etter i netthandelen.

Det er ikke så mange år siden folk stusset over ideen om å bruke mobilen til å betale for seg, nå er det en helt naturlig vane for alle aldersgrupper. De tradisjonelle apotekene lever godt av å dyrke usikkerheten for eksempel eldre mennesker har for å handle apotekvarer på nett. Men det blir uunngåelig et paradigmeskifte, også i denne bransjen, sier Haug.

Del artikkel: