Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Feiret sin femtende butikkåpning: “Vinn-vinn-situasjon”

Kenneth Graarud, butikksjef i Holdbarts butikk nr. 15.
Foto: Holdbart
Kjeden som selger overskuddsmat vokser.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no
ANNONSE

Hvert år kaster matindustrien og grossister mange tusen tonn spiselige varer. Det er, før Holdbart kom på banen. Dagligvarekjeden selger varer som av ulike grunner ikke kan selges av de store dagligvarekjedene, og vokser raskt.

Forrige uke åpnet Holdbart sin femtende butikk på Krokstadelva i Drammen, og i en tid hvor økonomien presser var det mange som fant veien til butikkåpningen.

Vi er godt fornøyde. Det har vært jevn pågang hele dagen, og vi registrerte mer enn 1000 betalende kunder på åpningsdagen. Anslagsvis har det vært et sted mellom to og tre tusen mennesker innom, og særlig mange familier.

Det tar litt tid å endre folks handlevaner, men vi er sikre på at flere og flere vil oppleve Holdbart som et smart sted å starte handleturen, sier butikksjef for Holdbart Krokstadelva, Kenneth Graarud.

"Vet de får mye for pengene"

Butikksjefen forteller at mange av kundene blir overrasket over de lave prisene, som muliggjøres når man kjøper opp de varene hverken matindustrien eller grossister kan selge videre. Mange av varene selges med inntil 90 prosent avslag sammenlignet med originale sluttpriser.

De fleste handler nok hos oss fordi de vet at de får veldig mye mer for pengene her. Samtidig har mange forstått viktigheten av å redusere matsvinn. Det blir en vinn-vinn-situasjon for oss, avslutter Graarud.

Holdbart AS ble stiftet i 2015 og har siden oppstart opplevd god vekst. Senest de siste tre årene kan butikkjeden, inkludert salget i egen nettbutikk, vise til en omsetning på godt over 300 millioner kroner. I 2022 endte omsetningen på 367 millioner kroner, med et positivt årsresultat på litt over 2 millioner kroner.

Del artikkel: