Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Felleskjøpet kjøper Dyrekassen.no - skal doble omsetningen

Felleskjøpet og Dyrekassen.no forener kreftene.
Foto: Dyrekassen
therese.karlsrud.haugen

"Utfyller oss svært godt"

ANNONSE

I 2019 gikk Felleskjøpet Agri inn som storeier i Dyrekassen.no med en eierandel på 34 prosent. Nå øker de ambisjonene innen markedet for kjæledyr i Norden og kjøper hele nettbutikken.

LES OGSÅ: Felleskjøpet bli storeier i Dyrekassen.no - tar opp kampen mot utlandet

Felleskjøpet har rundt 100 butikker spredt over hele Norge og har samme antall butikker i Sverige gjennom datterselskapet Granngården. Dyrefôrmerkene Appetitt og Labb er egenutviklet og selges i begge land. Målet er å bli Nordens ledende kjæledyraktør, hovedsakelig i hjemmemarkedene i Norge og Sverige.

Vår fysiske tilstedeværelse i Norge og Sverige gir oss en sterk posisjon, og med spesialiserte e-handelsløsninger som Dyrekassen.no har utviklet satser vi nå offensivt i hele Norden, sier direktør for detaljhandel i Felleskjøpet Agri, Trond Fidje, i en pressemelding.

Kjæledyrmarkedet har de siste årene hatt en vekst på 5 prosent årlig, hovedsakelig drevet av netthandel.

Felleskjøpet og Granngården er godt rustet når det gjelder fysisk handel. Kjente merkevarer og mange butikker server kjæledyrkundene godt. For å vinne større deler av markedet, og styrke vår online-posisjon ytterligere, kjøper vi nå 100 prosent av aksjene i Dyrekassen AS. Deres løsninger for e-handel, kundegrunnlag og skreddersydde kundereise på nett utfyller Felleskjøpet svært godt, sier Fidje.

LES OGSÅ: Felleskjøpet om samarbeidene og veien videre

Store vekstambisjoner

Første steg i satsingen blir en samlokalisering av lagervirksomhet og innkjøpsporteføljer til partene på tvers av Sverige og Norge. Dyrekassen.no vil fortsatt være frittstående, og skal bygge videre på veksten de har hatt de senere årene.

I pressemeldingen kommer det frem at nettbutikken vil gjøre en utvidet satsing på netthandel i Sverige via Granngården.

Vi gleder oss stort over å bli en del av Felleskjøpet-konsernet, og å få bidra til å forsterke posisjonen innenfor kjæledyrsegmentet i Norden. Spesielt moro er det at vi har lykkes å få en stor, tradisjonsrik og solid norsk eier som kan bidra med både skala og industrifordeler i en videre satsing, sier medgründer av og daglig leder i Dyrekassen.no, Roger Holthe Olsen.

Felleskjøpet omsetter årlig for om lag 650 millioner kroner i kjæledyrkategorien. Ambisjonen er å doble omsetningen fra dagens nivå innen 2025, hvor den meste av veksten skal komme fra netthandel i Dyrekassen, Felleskjøpet og Granngårdens egen netthandel.

Sammen med de dyktige menneskene i både Felleskjøpet og Granngården er vi overbevist om at vi har de beste forutsetningene for å lykkes i å bygge en betydelig posisjon i Norden gjennom de neste årene, sier Roger Holthe Olsen.

Dyrekassen, som ble etablert i 2014, har vært deleid av en rekke investorer som blant annet investeringsfondet Momentum og VIS Innovasjon. I 2020 omsetter de for rundt 60 millioner kroner.

LES OGSÅ: Dyrekassen.no savner mer samarbeid: "Derfor bygger Sverige milliardbutikker på nett og Norge millionbutikker"

Del artikkel: