Felleskjøpets solide detaljhandel – økte med 400 millioner

"Kommer som følge av en bedret butikkdrift"

Konsernet Felleskjøpet Agri leverer et av sine aller beste resultater i 2021. Spesielt detaljhandelen i Norge og Sverige leverer gode resultater, i tillegg til at konsernets driftsresultat (EBITDA) er det høyeste noensinne på 1 043 millioner kroner.

Omsetningen økte fra 17,3 milliarder i 2020 til 18,7 milliarder kroner i 2021. Driftsresultatet gikk noe ned, og resultatet før skatt landet på 470 millioner kroner for 2021, hvilket er 261 millioner mer enn i 2020.

Annonse

Tross enda et år preget av pandemi har vi lyktes med å sikre livsviktige leveranser til landets matproduksjon. Jeg vil berømme våre ansatte som har lagt ned en stor innsats og levd med omfattende smitteverntiltak for å sikre god drift i virksomhetene. Det gode resultatet gjør at vi kan foreslå å dele ut over 70 millioner kroner til våre medlemmer, sier Svenn Ivar Fure, konsernsjef i Felleskjøpet Agri, og fortsetter:

I tillegg investerte vi nesten 800 millioner kroner i 2021, noe som kommer norsk landbruk til gode og styrker samfunnets forsyningssikkerhet. Vi leverer dermed på vår formålsparagraf om å styrke medlemmenes økonomi på kort og lang sikt.

Detaljhandelen spesielt sterk

Felleskjøpet har over 200 butikker i Norge og Sverige, med god fremgang i begge land. Detaljhandelen i konsernet har økt omsetningen med hele 400 millioner kroner mot 2020. Dette bidrar sterkt til Felleskjøpets resultat.

Det er gledelig å konstatere at stadig nye kunder oppdager at Felleskjøpet er ekspert på hage, dyrking og dyrehold, og mange av dem kommer tilbake også. De positive resultatene i detaljhandel kommer som følge av en bedret butikkdrift og kategoriutvikling gjennom mange år både i Norge og i Sverige, sier Fure.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!