Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Fikk 5000 søknader - regner med en halv million bestillinger

Jollyrooms HR-team på det nye lageret i Campus i Sörred, Sverige.
therese.karlsrud.haugen

Jollyroom rekrutterer til julehandelen.

ANNONSE

Nettbutikken Jollyroom, som spesialiserer seg på baby- og barneutstyr, rekrutterer 200 nye medarbeidere til lager og kundeservice ved sitt nye sentrallager i Sverige.

Nyansettelsene er en del av forberedelsene til årets julehandel, hvor selskapet regner med å sende ut over 500 000 bestillinger. Totalt skal 500 medarbeidere jobbe ved Campus Jollyroom i Sörred, like ved Göteborg havn, i denne perioden.

Dette året har vært en milepæl for Jollyroom. Vi har flyttet alle avdelinger til Campus Jollyroom, og ser umiddelbart  fordelene med å samle lager, kontor og showroom/outlet på en og samme adresse. Vi føler oss klare for årets viktigste match: julehandelen. Alle teams har jobbet hardt hele året for å skape gode forutsetninger for vekst, sier Jollyrooms adm.dir. og grunnlegger Ole Sauar, i en pressemelding og legger til:

Vi har blant annet utvidet vår logistikkløsning AutoStore med 56 400 kasser og 10 roboter, samt forsterket organisasjonen med mange dyktige medarbeidere. Vi forventer oss en betydelig vekst nå på slutten av året.

Ole Sauar kontrollerer selskapet med en eierandel på 51 prosent, mens resten eies av Egmont.

"En viktig nøkkel"

Interessen for å jobbe hos Jollyroom har vært stor. I følge selskapet skal de ha mottatt mer enn 5000 søknader i forbindelse med ansettelsene til julehandelen.

Det er utrolig morsomt å se hvor mange som er nysgjerrige på Jollyroom som arbeidsplass. Vi har et team på HR som tar seg av all rekruttering, i samarbeid med våre ledere. Å gjøre dette i egen regi, har vært en strategi helt siden selskapet ble grunnlagt. Vi arbeider også med høye målsetninger når det gjelder rekruttering av fastansatte, sier Terese Fernbring, HR-sjef hos Jollyroom, og fortsetter:

Av selskapets fastansatte, er 50 % rekruttert internt, og av våre lederstillinger, er 70 % internt. Det er en viktig nøkkel til vår framgang. Jollyroom er, og skal være, en arbeidsplass man kan utvikle seg på og innta nye roller og nytt ansvar.

Dersom den sterke veksten fortsetter planlegger netthandelen å åpne for ytterligere ansettelser i 2021.

Del artikkel: