Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

FINN strammer inn reglene - stopper salg av munnbind

Geir Petter Gjefsen, leder for Forbrukertrygghet i FINN.
therese.karlsrud.haugen

Tillater ikke salg av produkter knyttet til corona.

ANNONSE

I takt med at apoteker og andre utsalgssteder har gått tomme for produkter som forbindes med coronaviruset har antallet annonser for dette økt på markedsplasser som FINN.no, hvor blant annet munnbind og håndsprit har blitt priset langt høyere enn hva som er normalt.

Nå tar FINN grep og innfører nye regler når det gjelder salg av produkter i forbindelse med coronaviruset.

LES OGSÅ: Prisene øker for munnbind på nett

Fra 10.03.2020 og i en periode fremover tillater vi ikke annonsører å selge produkter som kan forbindes med coronaviruset (covid-19), som f.eks. munnbind, støvmaske og desinfiseringsprodukter. Vi tillater heller ikke annonser hvor produktet som selges sies å kunne beskytte mot, forebygge eller forhindre smitte av coronaviruset, skriver FINN på sine sider.

Vil ikke spre frykt

Årsaken til at FINN vil stanse annonsene, er at de ser at disse kan bidra til å spre frykt. Markedsplassen meddeler at de ikke vil være en distributør av feilprisede helserelaterte produkter knyttet til corona. Svenske Blocket har allerede innført tilsvarende tiltak.

Vi ønsker å stoppe denne typen annonser nå med tanke på situasjonen vi befinner oss i. Ved å ta dette grepet unngår vi forhåpentligvis økt spredning av frykt og usikkerhet blant folk, i tillegg til at vi bidrar til å gjøre plattformen vår enda tryggere for våre brukere. I Sverige har Blocket valgt å gjøre det samme, sier Geir Petter Gjefsen, leder for Forbrukertrygghet i FINN, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Clas Ohlson om coronaviruset: "Kan påvirke resultatet vårt"

Del artikkel: