Firi henter 46,3 millioner: ”Lovende fremtid”

Vellykket folkefinansiering, sier Firi-sjefen.

Norges ledende kryptovalutabørs hadde planer om å hente 30 millioner kroner gjennom en runde folkefinansiering forrige uke. Det gikk bedre enn forventet og Firi landet på hele 46,3 millioner kroner.

Dette skriver Shifter, som i en prat med gründeren Thuc Hoang fikk høre at alt over 40 millioner kroner ville anses som en bonus. Dagen før kampanjen skal minstemålet på 10 millioner kroner allerede ha blitt overgått etter det som beskrives som tidenes mest massive forhåndsinteresse for et folkefinansieringsprosjekt.

Annonse

Man valgte kort tid etter åpningen å utvide til maksimalt 50 millioner kroner, da taket på 40 millioner kroner raskt ble fylt opp.

Det er gøy å gjøre en så vellykket folkefinansiering, og vi håper dette inspirerer flere selskaper til å vurdere denne finansieringsformen. Dette er en unik mulighet til å få med seg hundre- eller tusenvis av kunder og fans på eiersiden, noe vi ser på som en win-win. På den ene siden får Firi nye ambassadører som sprer det glade budskap. På den andre siden får mindre investorer tilgang til et unotert vekstselskap med en lovende fremtid, fortalte Hoang til Shifter.

De ferske midlene skal benyttes til flere nyansettelser, investering i markedsføring samt utvidelse av antall kryptovalutaer på produktsiden. I det store og hele skal Firi sikre seg en tilsvarende posisjon som man har i Norge i dag, i både Danmark og Sverige.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!