Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Flere nettbutikker i knipe – fant forbudte stoffer i kroppspleieprodukter

iStock
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Inneholdt miljøskadelige stoffer.

ANNONSE

I en stikkprøvekontroll gjennomført av Miljødirektoratet ble det funnet en rekke produkter som inneholdt forbudte miljøgifter. Forhandlerne som ble kontrollert har alle importert de gjeldende produktene til Norge fra land utenfor EU/EØS.

Miljøgiftene som ble funnet er siloksaner med betegnelsen D4 og D5. Disse stoffene har vært forbudt å bruke i kosmetiske produkter som vaskes av ved vanlig bruk, siden februar 2020. Begrunnelsen er at stoffene utgjør en stor fare for miljøet.

Virksomheter som importerer kroppspleieprodukter som vaskes av ved vanlig bruk må sørge for at produktene ikke inneholder D4 og D5. De må også sikre at restmengder av siloksaner i polysiloksaner (silikoner) er under den regulerte grenseverdien. Virksomhetene må ha rutiner for å etterspørre og kontrollere dokumentasjon fra sin leverandør om innhold av siloksaner, skriver Miljødirektoratet i en pressemelding.

LES OGSÅ: Miljødirektoratet holdt kontroll – flere ulovlige produkter kjøpt inn av nettbutikker

Av totalt 45 kontrollerte produkter ble siloksanforbindelsen D5 funnet i 4 produkter, og halvparten av produktene inneholdt polysiloksaner, hvilket kan inneholde restmengder av både D4 og D5. Produktene bestod av sjampoer, balsam, tannkrem, dusjsåpe og annen hårpleie.

Forhandlerne som ble kontrollert var Beauty Supply AS, Luxushair AS, Square AS, AS&TA AS, Goodlife Norge AS, Becwic Hygiene AS og Estetic Frisør og Beauty Center AS.

Selskapene er nå pliktet til å trekke de gjeldende produktene fra markedet.

Del artikkel: