Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Flere ønsker seg brukte julegaver - en økning på 5 prosent

Bruktekspert og leder i FINN torget, Kathrine Opshaug Bakke.
Foto: Finn
Elisabeth Dahl Skjervheim

Hele 88 prosent er nøytrale eller positive til å få brukt julegave.

ANNONSE

Ifølge årets juleundersøkelse fra Finn er enda flere nordmenn positive til å både få og motta brukte julegaver, enn tidligere år.

Vi ser en dreining de siste årene i retning, fra skepsis til brukte julegaver mot at flere synes det er helt greit å både få og gi brukte gaver. Denne trenden gjenspeiler en økende bevissthet og en vilje til å tenke mer bærekraftig og mer økonomisk, sier bruktekspert hos Finn, Kathrine Opshaug Bakke.

Hele 9 av 10 i befolkningen over 15 år sier at det spiller ingen rolle om gaven man får er brukt fra før.

1 av 5 svarer at de er utelukkende positive til å få brukte julegaver, noe som er en økning på 5 prosent fra i fjor.

Det er svært gode nyheter nå som økonomien er strammere for de fleste, i tillegg til at det er bedre for miljøet å kjøpe brukt fremfor nytt, sier Opshaug Bakke.

750 000 planlegger å handle brukte julegaver

Det som ofte blir brukt som grunn til at vi ikke gir bort brukte julegaver, er at vi er redde for at mottakeren ikke vil ha brukte gaver til jul og at vi ofte er usikre på kvaliteten.

Årets juleundersøkelse viser at oppfatningen vi har om at folk ikke liker å få noe brukt i gave, rett og slett er feil. Dagens forbrukere ser verdien i brukte gaver, enten det er brukte klær, elektronikk, interiør,  sportsutstyr eller leker, og flere velger aktivt mer bærekraftige alternativer, sier Opshaug Bakke.

Undersøkelsen viser at 76 prosent av nordmenn er nøytrale eller positive til å gi bort brukt julegave, samtidig som hele 88 prosent er nøytrale eller positive til å få brukt julegave.

Dette kan ha sammenheng med at 36 prosent, 1,6 millioner, av befolkningen oppgir at de vil handle billigere julegaver i år på grunn av den økonomiske situasjonen, samtidig som 27 prosent av befolkningen, 1,2 millioner, oppgir at de vil handle færre julegaver.

Det er fortsatt slik at kvinner er mer positive enn menn til å få brukte julegaver, og de som er aller mest positive er kvinner i 30-årene. Likevel viser undersøkelsen at hele 750 000 norske forbrukere planlegger å kjøpe brukte gaver i år, forteller Opshaug Bakke.

LES OGSÅ: Rekordvekst for FINN Nybrukt

Del artikkel: