Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Flere vil ha dyremat levert hjem - økte med 75 prosent

therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Nettsalget har økt voldsomt.

ANNONSE

Statistikk viser at antall nordmenn som kjøpte en ny hund eller katt i 2020 økte kraftigere i 2020 enn på mange år. Det har også medført en kraftig økning i nettsalget av kjæledyrprodukter.

Vi ser at stadig flere har kjøpt seg hund eller katt og ID-merker denne. Det er litt det samme som vi så rett etter finanskrisen. Da gjorde også kjøp av kjæledyr et hopp. Jeg tror det delvis skyldes at vi har mer tid hjemme, men også at et kjæledyr kan gi en ekstra trygghet i en usikker tid. Bindingen mellom dyr og menneske er dypt forankret i oss, sier daglig leder i DyreID, Gudbrand Vatn, i en pressemelding.

I følge Klarna økte salget av mat og annet utstyr på nett, med 75 prosent det siste året. Fra februar i fjor til mars, da de første kraftige tiltakene mot coronapandemien ble innført, økte salget alene med 53 prosent.

Det er helt tydelig at flere nordmenn enn på mange år kjøpte et nytt kjæledyr i fjor. Det medfører naturligvis at flere må kjøpe inn utstyr og andre nødvendigheter til disse. Det at langt flere valgte å gjøre disse innkjøpene på nett skyldes nok både det at det er enkelt og praktisk, men har selvsagt også sammenheng med pandemien og den generelle økningen innenfor netthandelen, sier markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad.

LES OGSÅ: Norsk dyrebutikk skal nå milliarden med nytt sentrallager

Tunge sekker levert på døren

Dyrekassen.no er en av mange nettbaserte dyrebutikker som har merket den kraftige salgsøkningen det siste året.

Den største trenden i 2020 var utvilsomt hjemlevering av dyremat og utstyr til hund og katt. Da Norge stengte økte dette behovet kraftig. Vi merket det i alle kategorier, men kanskje spesielt på fôr til hund og katt, snacks, kattesand og generelt god vekst innen utstyr, sier daglig leder i Dyrekassen, Roger Holthe Olsen.

Han tror at trenden med hjemlevering og økt netthandel innenfor kategorien er noe som også vil fortsette etter at pandemien er over.

Vi er overbevist om at mange kunder det siste året har fått oppleve verdien av hjemlevering og hvor enkelt og praktisk det er å få tunge sekker med dyremat og kattesand levert hjem på døren, sier Dyrekassens daglige leder.

LES OGSÅ: Konkurrerer om internasjonal pris: "God grunn til å være stolt"

Del artikkel: